Iuventu už len krôčik delí od jubilejného desiateho slovenského titulu

Šalianky favorita v oboch dueloch poriadne potrápili.
Šalianky favorita v oboch dueloch poriadne potrápili. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|23. máj 2017 o 00:00

So Šaľou sa natrápili, v sobotu dokonca museli rozhodnúť až sedemmetrové hody.

MICHALOVCE. Hádzanárky michalovskej Iuventy sú veľmi blízko k siedmemu slovenskému titulu v rade. Po úvodných dvoch domácich finálových súbojoch vedú nad Šaľou v sérii hranej na tri víťazstvá už 2:0.

V sobotu triumfovali nad odvekým rivalom až po rozstrele zo značky pokutového hodu, keď v riadnom hracom čase skončil duel remízou 20:20.

O deň neskôr Zemplínčanky vedené trénerom Františkom Urbanom zvíťazili 27:23, ale tiež to bol tuhý boj.

Dráma á la Shakespeare

Kto v sobotu prišiel do Chemkostav arény, určite neoľutoval, pretože videl ozajstný finálový boj a obrovskú drámu, ktorá napokon skončila úspešnejšie pre favorizovanú Iuventu.

„Zápas sme začali veľmi dobre hlavne v obrane, za ktorou sa mi chytalo dobre. Dosť sme sa však trápili v útoku, čo dokazuje aj výsledok. Toľko málo gólov doma nám už dlho žiadny súper nedovolil dať. Šaľa fakt hrýzla a dobre bránila, výborne pokryla našu pivotku a z diaľky nám to nepadalo tak, ako by malo. Vďakabohu aj za tú remízu v riadnom hracom čase, lebo mohlo to skončiť aj horšie,“ rozhovorila sa brankárka Michaloviec Adriana Medveďová.

Na rad tak prvýkrát v novom stánku Iuventy prišiel sedemmetrový rozstrel, v ktorom si rodáčka z Banskej Bystrice do sýtosti zachytala. Rozhodnutie totiž priniesol až 34. pokus.

„Toľkým sedmičkám som doteraz musela čeliť snáď len na tréningu. Bolo to niečo nové, ale zaujímavé a divák sa určite potešil. Rozstrel, to už bola lotéria, buď alebo. Sme veľmi radi, že sa v ňom šťastie usmialo na nás,“ hovorila Medveďová.

Obrat po prestávke

Aj v nedeľňajšom súboji o zlato sa bolo na čo pozerať, hráčky Dusla boli opäť veľmi nepríjemným protivníkom.

Aj keď prehrali o štyri góly, zápas mali rozohraný oveľa lepšie ako deň predtým, lebo v úvode druhého polčasu viedli aj trojgólovým rozdielom.

„Duel sa podobal na ten prvý, znovu sme dobre začali, tentoraz nielen v obrane, ale aj v útoku. Potom v druhej časti prvého dejstva sme sa trápili v koncovke, keď nám opäť Šalianky dobre pokryli pivotku, ale po prestávke sme zabojovali, strelili o niečo viac gólov ako v sobotu a zápas už v riadnom hracom čase doviedli do víťazného konca,“ skonštatovala brankárka Iuventy, ktorá cez víkend odchytala až na pár momentov skoro celé zápasy a bola veľkou oporou svojho tímu.

Už len krôčik delí žlto-modré od zisku jubilejného desiateho slovenského titulu. Stačí im vyhrať jediné stretnutie.

Všetci v michalovskom tábore veria, že majstrovský pohár nad hlavy dvihnú už po piatkovom treťom dueli v Šali.

„Urobíme všetko pre to, aby bol tretí zápas aj posledný. Bude to však veľmi ťažké, ďalšie stretnutie bude ešte náročnejšie ako tieto dve domáce. Dúfam, že počas týždňa ešte nazbierame posledné sily a zvládneme to tam. Musíme sa však zlepšiť v ofenzíve a dať viac gólov,“ dodala Medveďová.

Ak by sa v piatok nerozhodlo, štvrtý finálový súboj sa odohrá hneď v sobotu o 10.30 hod. tiež v Šali, a ak by ani ten nepriniesol rozuzlenie, rozhodujúci piaty príde na rad v stredu 31. mája o 17.30 hod. v Michalovciach.

Fakty

1. zápas:

Michalovce – Šaľa 20:20 (12:10), na strely zo značky pok. hodu 15:14

stav série: 1:0

Pokutové hody: 4/2 – 7/6, vylúčené: 4:5.

Rozhodovali: M. Sivák a Oťapka – 700 divákov.

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová – Chernovová 2, M. Holešová 2, V. Kišíková, Rebičová 4, S. Nagyová, Habánková 5/1, Wollingerová 4/1, Dziurová, Dubovcovová 1, Bajčiová, Perederijová 2.

HK SLOVAN DUSLO: M. Ladicsová, Krebsová – Trochtová, Rácková, Klučková 7/5, B. Königová 3, Pócsíková 1, Tulipánová 3/1, I. Bahýlová, Tisajová, Blehová, Veselková 1, Bujnochová 5.

2. zápas:

Michalovce – Šaľa 27:23 (11:13)

stav série: 2:0

Pokutové hody: 2/1 – 9/8, vylúčené: 4:2.

Rozhodovali: R. Sivák a Haščík – 700 divákov.

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová – Chernovová, M. Holešová 1, V. Kišíková, Rebičová 3, S. Nagyová 4, Habánková 6, Wollingerová 4/1, Dziurová, Dubovcovová 5, Bajčiová, Perederijová 4.

HK SLOVAN DUSLO: M. Ladicsová, Krebsová – Trochtová 1, Rácková 2, Klučková 4/3, B. Königová, Pócsíková 2, Tulipánová 9/5, I. Bahýlová 4, Tisajová, Blehová, Veselková, Bujnochová 1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventu už len krôčik delí od jubilejného desiateho slovenského titulu