Iuventu čaká šláger s dlhoročným rivalom

V Michalovciach sa predstaví Šaľa. Domáce hráčky myslia na ďalšie víťazstvo.
V Michalovciach sa predstaví Šaľa. Domáce hráčky myslia na ďalšie víťazstvo. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|27. mar 2015 o 00:00

Po „repre“ pauze sa opäť hrá WHIL, Michalovčanky bojujúce o prvenstvo hostia šalianske Duslo.



MICHALOVCE. Duel dvoch finalistov slovenského play-off žien z posledných štyroch sezón uvidia zajtra podvečer (17.30 hod.) v Chemkostav aréne michalovskí hádzanárski priaznivci.

Do metropoly Zemplína pricestuje Šaľa, ktorá síce ešte v novom roku vonku nedokázala zvíťaziť, ale Iuventu neraz dokázala na jej pôde poriadne potrápiť.

Majsterky si v šlágri 20. kola WHIL nemôžu dovoliť žiadne zaváhanie, inak sa odpíšu z boja o interligový primát.

Základ je obrana

Najvyššia súťaž hádzanárok na Slovensku a v Česku pokračuje po reprezentačnej pauze, pred ňou Michalovčanky potešili svojich fanúšikov víťazstvom na horúcej pôde pražskej Slavie.

„Výhra, ale aj to, že sme dokázali otočiť nepriaznivý stav, nás potešilo. Dvihli sme hlavy a nakoplo nás to. Je to pre nás povzbudenie a psychická vzpruha,“ skonštatovala opora Iuventy Dominika Horňáková.

Na otázku, aký je podľa nej recept na zdolanie šalianskeho Dusla, bez váhania odpovedala: „Taký, ako na každého súpera. Teda musíme dobre brániť, v defenzíve ich 'mastiť', z toho vychádzať do protiútokov a premieňať šance. To platí na každého, základ je hrať dobre v obrane, ak v tej nám to bude fungovať a pomôžeme aj brankárkam, tak nebude problém dokráčať k víťazstvu. Navyše máme aj výhodu domáceho prostredia, čo je pre nás plus.“

V rukách to nemajú

Na zverenky trénera Františka Urbana čakajú vrátane súboja so Šaľou už len tri zápasy vo WHIL, všetky odohrajú na domácom ihrisku (ešte s Prešovom a Zlínom).

Aktuálne im v tabuľke patrí druhá priečka za Mostom, s ktorým majú rovnaký počet bodov (vzájomné duely však hovoria v prospech Baníka), takže záver súťaže bude poriadne napínavý.

„V rukách to nemáme, teraz je už neskoro sťažovať sa na to, že nám chýba napríklad bod z Písku. Ako to má byť, tak to bude, my chceme dohrať súťaž so cťou, aby sme boli spokojné. Uvidíme, komu bude Pán Boh priať viac,“ uviedla michalovská pivotka.

Tá spoločne s ďalšími hráčkami Iuventy Gubikovou, Trehubovou, Wollingerovou a Szöllösiovou nechýbala na minulotýždňovom reprezentačnom zraze, v rámci ktorého odohral slovenský výber dva prípravné súboje s Holanďankami na ich pôde.

Síce oba prehrali, ale dojem zanechali dobrý.

„Naše výkony boli lepšie ako výsledky. V oboch stretnutiach sme s domácimi dlho držali krok, určite nám pomohlo aj to, že predtým sme so súperom absolvovali spoločný tréning. Boli sme im vyrovnaným protivníkom a potrápili sme ich,“ dodala D. Horňáková, ktorá v spomínanom dvojzápase zaznamenala spolu tri góly.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventu čaká šláger s dlhoročným rivalom