Inter Bratislava sa vracia medzi futbalovú elitu

Bezprostredná radosť lavičky Interu Bratislava z postupu do Corgoň ligy po skončení zápasu.
Bezprostredná radosť lavičky Interu Bratislava z postupu do Corgoň ligy po skončení zápasu. (Autor: SITA)
SITA|2. jún 2009 o 19:40

Futbalisti Interu Bratislava sa po dvojročnej prestávke vyplnenej účinkovaním v druhej najvyššej slovenskej súťaži I. lige 2008/09 vracajú medzi elitu.

MICHALOVCE. O postupe "žlto-čiernych" do Corgoň ligy 2009/2010 rozhodlo až záverečné 33. kolo I. ligy 2008/09, v ktorom zverenci Petra Fiebera zvíťazili na pôde Zemplínu Michalovce 5:2 (4:2).

V utorkovej dramatickej derniére všetci traja adepti na účasť v Corgoň lige 2009/2010 zabrali a zabodovali naplno. Inter dokázal pod vedením trénera Petra Fiebera zvíťaziť v Michalovciach nad domácim MFK Zemplín 5:2 (4:2), keď o svojom triumfe rozhodol za stavu 1:1 v polovici prvého polčasu (21. - 25. min) tromi úspešnými zásahmi v rozpätí piatich minút. V drese "žlto-čiernych" bol dva razy úspešný Pavol Sedlák, raz namierili presne aj Marián Tomčák, Andrej Hodek a Peter Polgár z pokutového kopu.

Smútok zavládol v Trenčíne

Smútok zavládol v Trenčíne. Tím spod hradu Matúša Čáka síce splnil v utorok "povinnú jazdu" a na Žitnom ostrove zvíťazil nad suverénne posledným mužstvom súťaže rezervou Dunajskej Stredy 2:0 (0:0) úspešnými pokusmi Argentínčana Sebastiana Ererosa a Františka Kubíka, corgoňligový návrat po roku anabázy v I. lige však futbalistom Trenčína s trénerom Ivanom Galádom na lavičke nevyšiel. Obom favoritom dýchal až do konca súťaže na chrbát tím ŽP Šport Podbrezová. Napriek víťazstvu na ihrisku "zanikajúceho" HFC Humenné 3:1 skončili "železiari", ktorých viedol taliansky lodivod Raffaele Quaranta, "iba" na bronzovom stupienku. Štvrtý v poradí LAFC Lučenec (55 b) mal už výraznejší 12-bodový odstup za víťazným bratislavským Interom.

Rovnako ako v uplynulej sezóne aj tentoraz sa v I. lige pri zachovaní počtu 12 účastníkov odohralo spolu 33 kôl. Každé mužstvo sa so svojimi súpermi stretlo spolu trikrát, pričom niektoré tímy privítalo dvakrát doma a s inými nastúpilo dva razy na ich pôde. V sezóne 2008/2009 padlo v 198 stretnutiach celkovo 534 gólov. Najlepším strelcom druhej najvyššej slovenskej súťaže sa stal argentínsky legionár v drese AS Trenčín David Depetris s 21 zásahmi pred Rolandom Števkom (Ružomberok "B"), ktorý zaťažil súperových brankárov 20 gólmi.

Interisti s postupom a dobrým pocitom, budúcnosť nejasná

Futbalisti Interu Bratislava sa po dvojročnej prestávke vyplnenej účinkovaním v druhej najvyššej slovenskej súťaži I. lige 2008/09 vracajú medzi elitu. O postupe "žlto-čiernych" do Corgoň ligy rozhodlo ich výrazné víťazstvo nad Zemplínom Michalovce 5:2. "Som veľmi rád, že sme postúpili. Vedeli sme, že sa musíme sústrediť iba na náš výkon, výsledky z ostatných štadiónov nás veľmi nezaujímali. Týmto chcem poďakovať hráčom, že celú sezónu dotiahli do úspešného konca a aj tento zápas zvládli na sto percent. Chvalabohu sme dali rýchlo tri zlepené góly a tým sa nám hralo lepšie. Myslím si, že sme aj celkovo boli lepším tímom a vyhrali zaslúžene," žiaril po zápase spokojný kouč Peter Fieber. Interistov v príprave na posledný zápas nevyrušili ani úvahy nad neistou budúcnosťou.

"Na otázku budúcnosti neviem teraz odpovedať. Samozrejme príprava v takýchto podmienkach má isté špecifiká, no som rád, že chalani pochopili, že hrajú najmä za seba a robia si svojimi výkonmi meno. Ešte raz by som im chcel poďakovať, že vydržali až do konca a takisto aj celému realizačnému tímu, fanúšikom a všetkým ľuďom okolo tohto výborného tímu. Uvidíme, čo bude ďalej a ako zareaguje majiteľ,“ odpovedal Fieber na otázky týkajúce sa ďalšieho obdobia klubu, ktorého domov je ešte stále na Pasienkoch. Jedným s pilierov žlto-čiernych nielen v poslednom zápase tejto sezóny bol Pavol Sedlák, ktorý sa na Zemplíne prezentoval dvoma utešenými gólmi. Ten prvý padol už v prvých sekundách zápasu.

"Na taký rýchly gól si v mojej kariére nepamätám. Dôležitejšie je, že sme dokázali uspieť a dokázali sme, že sme najlepší. Postup sme si určite zaslúžili. Počas sezóny sme sa po dobrom rozbehu museli vyrovnať s viacerými problémami a mužstvo preukázalo veľké morálne kvality. Ťažšie obdobia po odchode trénera a potom siedmich kvalitných hráčov sme však zvládli a aj preto postup pre nás znamená pre nás veľmi veľa,“ povedal bývalý hráč Slovana, ktorý zahraničné skúsenosti nazbieral v Turecku. Ani on sa však nevedel vyjadriť k ďalšej budúcnosti. "Viem iba to, čo sa píše v novinách. My hráči však hráme nielen pre klub, ale aj pre seba. Futbal nás baví a každý chce vyhrávať, aby mal z neho dobrý pocit,“ uviedol Pavol Sedlák.

Súhrn výsledkov utorňajších zápasov 33. kola I. slovenskej futbalovej ligy

MFK Zemplín Michalovce - Inter Bratislava 2:5 (2:4)

Góly: 10. Mižík, 35. Jevľanov (z pok. kopu) - 1. a 21. P. Sedlák, 23. Tomčák, 25. Hodek, 78. Polgár (z pok. kopu), ŽK: 61. Viskup - 41. K. Kratochvíl, 45. P. Sedlák, rozhodovali: Olšiak - Vindiš, Čiernik, 1243 divákov

Inter začal napĺňať svoje postupové plány už v 1. min, keď Sedlák získal loptu, posunulu si ju na ľavačku a spoza šestnástky prudkou strelou otvoril skóre. Snaživým domácim sa podarilo krátko na to vyrovnať, keď loptu po odvrátenom rohu poslal ľavačkou do siete obranca Mižík. V 21. min sa opäť presadil Sedlák, ktorý po peknej narážačke trafil presne do 'vinkľa'. O dve minúty neskôr urobil chybu Coulibaly, Sedlák peknou kolmicou vysunul Tomčáka, a ten popri vybiehajúcom brankárovi nemal problém so zakončením. V 25. min opäť Coulibaly podbehol center a Hodek sám v nájazde trafil presne k žrdi. V 35. min sa do šestnástky hostí vrútil Jevľanov, obrana Interu ho zastavila nedovolene a sám faulovaný z pokutového kopu znížil. Po zmene strán mali prekvapujúco viac loptu na svojich kopačkách domáci, no šance Jevľanova a ani niekoľko strelecký pokusov Viskupa neboli presné. Naopak, v 78. min bol v šestnástke faulovaný Sedlák a Polgár poistil z pokutového kopu postup Interu do Corgoň ligy.

FKM Prievidza - MFK Ružomberok "B" 1:1 (1:0)

Góly: 37. Miroslav Oršula - 90.+ R. Števko (z pok. kopu), ŽK: 65. Helbich, 90.+ Š. Pekár - 44. R. Števko, rozhodovali: Hádek - Poláček, D. Hrčka, 650 divákov

Domáci mali v prvom dejstve prevahu, vypracovali si niekoľko šancí a jednu z nich aj využili, keď na center Pekára najvyššie vyskočil Oršula a hlavou poslal Prievidzu do vedenia. O remíze 1:1 a deľbe bodov rozhodol v samotnom závere Roland Števko, ktorý premenil pokutový kop.

Slovan Duslo Šaľa - MŠK Rimavská Sobota 2:0 (1:0)

Góly: 6. a 66. Peťovský, ŽK: 38. M. Vyskoč - 42. Mujkoš, 51. M. Gibala, rozhodovali: Šuniar - Cuninka, Jankovič, 331 divákov

Chemikom sa proti Rimavskej Sobote darí a v troch vzájomných stretnutiach získali sedem bodov. V utorňajšom zápase išli domáci rýchlo do vedenia, už v 6. min Peťovský pohotovo zúžitkoval presný center. Hostia sa snažili o vyrovnanie, ale obrana domácich ich pokusom odolávala. Po obrátke Duslo využilo prvú príležitosť na strelenie gólu a v 66. min po prieniku Vyskoča Peťovský potvrdil svoje kvality a zaznamenal druhý gól Šale.

DAC 1904 Dunajská Streda "B" - AS Trenčín 0:2 (0:0)

Góly: 72. Kubík, 76. Ereros, ŽK: 72. Kubík (Trenčín), rozhodovali: Straka - Chládek, Kubačka, 680 divákov

Hosťujúci Trenčania s teoretickou šancou na postup do Corgoň ligy zaslúžene nad "béčkom" DAC-u zvíťazili 2:0. Okrem gólových pokusov Kubíka a Ererosa si hostia vypracovali niekoľko ďalších príležitostí, no domácich podržal brankár. Mladý domáci tím svojho súpera vážnejšie neohrozil.

MFK Košice "B" - LAFC Lučenec 1:3 (0:3)

Góly: 59. Cuprišin - 21. Boháčik, 22. Balaško, 41. Peter Ďurica, bez kariet, rozhodovali: Jaška - Brendza, Petríček, 50 divákov

Po vyrovnanej štvrťhodine hostia ovládli ihrisko a troma gólmi jasne zvýraznili svoju prevahu. Hneď na začiatku tretej desaťminútovky sa presadili Boháčik a Balaško, pred prestávkou strelil tretí gól Lučenca Peter Ďurica. Domáci po prestávke pridali, ale stačili iba skorigovať výsledok. Cuprišin v 59. min stanovil skóre duelu na konečných 1:3.

HFC Humenné - ŽP Šport Podbrezová 1:3 (0:1)

Góly: 76. M. Rožník - 38. Snitka, 70. Gottwald, 89. Sedliak, ŽK: 63. Čavojský (Humenné), ČK: 78. Čavojský (Humenné) po druhej ŽK, rozhodovali: Prešinský - Laskovský, Ádám, 530 divákov

Hostia boli počas celého stretnutia lepším tímom a zvíťazili zaslúžene. Humenský brankár Stefanovič sa viackrát predviedol bravúrnymi zákrokmi. V 38. min však na strelu Snitku z 25 m nedosiahol a rovnako bol prikrátky aj pri pokuse Gottwalda z osemnástich metrov v 70. min. Následne ten istý hráč hlavičkoval z hranice šestnástky do brvna. V 76. min Rožník predskočil brankára Hanáka a skorigoval na 1:2. V 78. min fauloval v šestnástke Čavojský, videl červenú kartu a pokutový kop Snitku Stefanovič vyrazil na žrď. V samom závere však už pri prečíslení hostí kapituloval po tretíkrát.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Inter Bratislava sa vracia medzi futbalovú elitu