II. liga: Moldava aj Vranov doma len remizovali

Museli sa zmieriť s bodom. Futbalisti Trebišova s Podbrezovou B remizovali 1:1.
Museli sa zmieriť s bodom. Futbalisti Trebišova s Podbrezovou B remizovali 1:1. (Autor: Branislav Holenda)
Sportnet|19. apr 2010 o 00:00

V 21. kole II. futbalovej ligy sa zrodili veľké prekvapenia. Prvé dva celky pelotónu nevyhrali na svojom trávniku, museli sa zmieriť iba s bodom.

Moldava prehrávala s béčkom Žiliny, ale stačila hneď vyrovnať, no na viac sa v koncovke už nezmohla. Vranovčania v derby so St. Ľubovňou po prvom polčase dokonca mali dvojgólové manko, po zmene strán stačili však vydolovať aspoň bod. Zmierlivý výsledok uhrali i Trebišovčania doma s béčkom Podbrezovej, kým juniori Prešova porazili Zvolen. Nečakala sa ani porážka Humenného na vlastnom ihrisku so Spišiakmi, ktorých koučoval už nový tréner Ján Bodnár. Parádny krok k záchrane urobila rezerva Košíc po víťazstve na pôde béčka B. Bystrice. Vytiahli sa i Lipany nerozhodným výsledkom v Čadci. Zápas MFK B. Bystrica - Poprad odložili pre nespôsobilý terén.

Trebišov - Podbrezová B 1:1 (0:1)

TREBIŠOV. V úvodnej štvrťhodine sa hral v Trebišove dynamický futbal s množstvom faulov. V 16. minúte pohrozil prvýkrát vážnejšie z priameho kopu hosťujúci Karásek, brankár Poľacký pokus o ohrozenie brány zneškodnil. O 5 minút na opačnej strane vystrašil rovnako z priameho kopu Guman, jeho peknú strelu Hanák s námahou vytlačil na roh. Aj keď domáci pôsobili v prvom polčase neisto, ujať vedenia sa mohli v 22. minúte Toporčákom, ktorému úmysel v čistej šanci prekazil katastrofálny terén trebišovského trávnika. Hra sa počas celého stretnutia prelievala z jednej strany na druhú. V 27. minúte Karáskov center usmernil Minčič hlavou nad Poľackého svätyňu. O minútu však prišiel zlomový moment. Po faule na domáceho E. Lukáča (na polovici hostí) zostala píšťalka rozhodcu Anguša nemá a z rýchleho protiútoku hostia trestali. Kočan unikol po pravej strane, našiel nabiehajúceho Karáska, ktorý pohodlne pod Poľackého otvoril skóre zápasu. Slavoj odpovedal Capkovou strelou z 30 m, Hanák sa nedal prekvapiť. V druhom polčase prebrali iniciatívu domáci, aj keď každá akcia hostí z Horehronia znamenala nebezpečenstvo. V 46. minúte sa ocitol v dobrej šanci po Čižmárovej prihrávke Rusnák, z voleja trafil len Hanáka. O 5 minút opäť Hanák ratoval pred Čižmárom. Narastajúcemu tlaku Slavoja však chýbala finálna prihrávka. V 64. minúte unikol Capko, jeho strieľaný center dovnútra pokutového územia hosťujúca defenzíva zlikvidovala. O minútu sa situácia navlas zopakovala, ale aj s rovnakým koncom. Domáci nevyrovnali ani po Gumanovom priamom kope. Gól prišiel až v 74. minúte, keď Rusnákova strela ešte neskončila v sieti, no Čižmárova už áno. S pribúdajúcimi minútami sa tlak domácich stupňoval, gól však už nepadol.

Góly: 74. Čižmár - 28. Karásek. ŽK: Minčič, Blaško. Pred 250 divákmi rozhodoval Anguš.
SLAVOJ: Poľacký - Petrovský, Olah, Baka, E. Lukáč - Drobňák (70. Patkanóci), Guman, Capko, Toporčák - Rusnák, Čižmár. ŽP ŠPORT: Hanák - Nikel, Podstavek, Minčič, Blaško - Pančík (90. Lang), Betka, Kočan, Karásek (62. Sedliak) - Púchy, Giertl.

B. Holenda

Humenné - Sp. Nová Ves 0:1 (0:0)

HUMENNÉ. Za prvých dvadsať minút sa toho veľa futbalového na trávniku neudialo. Domáci mierili nad bránu raz, hostia trikrát, čím však bolo naznačené, kto bol snaživejší. Prvá šanca Spišiakov prišla v 22. min., keď sa Čekovský vyhol humenskej ofsajdovej pasci, stíhaný obrancami ešte stačil po "zasekávačke" zakončiť a trafil žrď. V 30. min. tečoval Stadnyk strelu, ale Bálint bol pozorný. Prvá nebezpečná akcia 1. HFC sa udiala v 37. min., keď Hamuľák perfektne sťahovačkou spracoval na hranici šestnástky prihrávku, pohotovo zakončil a lopta tesne minula ľavú žrď. V 41. min. sa predviedol bravúrnym zákrokom brankár Bálint, lebo vytlačil na roh tiahlu strelu Stanislava z 30 metrov. V závere polčasu Stadnyk "zamotal" hlavy obrancom, nestačil však zakončiť, v 45. min. Jurov z rohu šestnástky vypálil technicky, ale Daniš sa prekvapiť nenechal. Aj začiatok druhého polčasu sa niesol v znamení futbalovej hluchoty. Preťala ju až 63. min., keď si Čekovský zbehol za obranu, kde ho našiel krížny pas a volejom k vzdialenejšej žrdi napol sieť. V 68. min. pálil pohotovo Goga, minul, domáci sa po prestriedaní snažili, ale márne. Výsledok sa mohol meniť až v poslednej päťminútovke. V 85. min. Stadnyk v prieniku napol bočnú sieť, potom sa chytal dvakrát za hlavu domáci Berjanidze. V 86. min. sa po uličke dostal až pred brankára, no nastrelil iba jeho nohy a v 90. min., keď Gavaľovu strelu brankár vyrazil, akcia pokračovala Gavaľovým centrom a Berjanidzeho hlavičkou z 3 metrov - lopta však letela tesne vedľa... Premiéra trénera Bodnára na lavičke Spišiakov tak dopadla víťazne.

Gól: 63. Čekovský. ŽK: Pa. Šuľák, Goga, Santos - Čomič, Ziemba, Sirko. ČK: 90+. Pa. Šuľák (po 2. ŽK). Pred 350 divákmi rozhodoval Kakaščík. 1. HFC: Bálint - Pa. Šuľák, Berjanidze, Marec, Magač - Chudina (57. Gavaľa), J. Goga, S. Drogba, Jurov - Hamuľák (60. Karafa), Santos (76. J. Kopáč). FK: Daniš - Horváth, Ziemba, Sedláček, Ďurech - Čekovský, Stanislav, Čomič (87. Palasiewicz), Kokočák - Sirko, Stadnyk.

M. Škuba

Bodnár na Spiš

SP. NOVÁ VES. Zlé výsledky v úvode jarnej časti sa výraznou mierou podpísali pod zmeny, ktoré sa udiali v FK Spišská Nová Ves. Doterajšia trénersko-hráčska dvojica Marek Petruš a Rado Sirko bola nahradená dvojicou Ján Bodnár a jeho asistent Vladimír Michalko. Hneď prvé vystúpenie sa trénerskému tandemu vydaril, keď naplno bodovali v Humennom. Spišiaci mali v zornom hľadáčiku aj odchovanca Jána Kozáka st.

jp

Vranov - Stará Ľubovňa 2:2 (0:2)

VRANOV. Domáci začali od úvodných minút nátlakovo, z toho rezultovali tri rohové kopy, no prišla 9. min. zápasu a rýchly protiútok hostí. Úvodný gól zápasu vsietil hosťujúci Štieber hlavou. Domácich to zjavne zaskočilo a hostia hrali naďalej odvážne a ďalšiu príležitosť si vypracovali v 12. min., ktorú mal opäť Štieber, ktorý z 12 m prestrelil domácu bránu. Až potom sa domáci ako-tak osmelili, vypracovali si niekoľko dobrých gólových príležitostí, ktoré však Šamo v 19., Baran v 25., Lazúr v 22. a v 37. min. nevyužili. Vyvrcholením zlého výkonu domácich v prvom polčase bola 44. min., keď najprv domáci Paraska tesne hlavou minul bránku hostí z 5 m a z následného protiútoku, po opätovnom centri z ľavej strany opäť Paraska nešťastne zasiahol loptu a vsietil si vlastný gól. Tým poslal hostí do dvojgólového vedenia a domácich do šatne. Druhý polčas sa už niesol v réžii domácich, ktorí od úvodných minút vyvinuli na bránu hostí veľký tlak. Najprv svoje dve veľké šance nevyužil Pekár, no do tretice bol úspešný v 61. min. po strele Šama, keď dorazil loptu do prázdnej brány. Ďalšiu veľkú šancu mal Streňo v 74. min., keď pálil z voleja nad bránu hostí. Vzápätí po ideálnom centri Streňa Lazúr vyrovnal na 2:2. Domáci po vyrovnaní si vytvorili ďalšie množstvo gólových príležitostí, ktoré nepremenili Lazúr, Paraska, Kuliš a Šamo. A tak sa na prekvapenie všetkých zápas skončil remízou.

Góly: 61. Pekár, 74. Lazúr - 9. Štieber, 44. Paraska (vlastný), ŽK: Sivulka, Kosturko, Kaleta (všetci St. Ľubovňa), pred 650 divákmi rozhodoval Debnár. VRANOV: Pulen - Strejo, Paraska, Šamo, Baran (46. Vožný) - Opiela, Komár, Kulich, Lazúr - Kišš, Pekár. ST. ĽUBOVŇA: Bičuš - Kosturko, Hricov, Cíferský, Straka (85. Kaleta) - Mariančík (58. Sekelský), Gálik, Pyga, Sivulka - Dlugoš, Štieber.

F. Buzek

Prešov jun. - Zvolen 2:1 (0:0)

PREŠOV. Prvú príležitosť mali Šarišania, Dolný zakončoval v pohybe, loptu napriek tomu dokázal efektne naťuknúť, no letela tesne mimo. Želieska na opačnom konci hlavičkoval zblízka rovno do náruče prešovského brankára. Aj domáci Janev sa potom ocitol v rovnakej pozícii, avšak hlavou mieril tesne nad. A do tretice hlavička, tentoraz umiestnená k ľavej žrdi, ktorú predviedol Karakačanov, lenže bravúrnym zákrokom sa prezentoval Poloha. Ďalšiu šancu mal Prešov, Belejík sa dostal až pred zvolenského gólmana, no nepochodil. V 45. min. sa strelou z diaľky nepresadil Zbiňovský, lopta letela len milimetre nad. Dôležitý a rozhodujúci bol nástup do druhého polčasu. Belejík skóroval z otočky z hranice šestnástky strelou po zemi spoza obrancu - 1:0. Hostia mali snahu vyrovnať, lenže Mihál a Karakačanov minuli bránu. A tak po nejakom čase udreli znova zeleno-bieli. Dolný sa pri protiútoku rozhodol pre strelu z 20 metrov, hoci z obidvoch strán si pýtali loptu jeho spoluhráči. Poistiť vedenie východniarov mohol Jacko, avšak z 5 metrov trafil iba brankára Vreštiaka. V závere stretnutia chystal tréner hostí Milan Albrecht striedanie Karakačanova, no skôr než k tomu došlo, stihol tento útočník upraviť krížnou strelou po zemi k pravej žrdi na 2:1. Skóre sa už do konca zápasu nezmenilo.

Góly: 47. Belejík, 65. Dolný - 85. Karakačanov. ŽK: Pedro, Dubecký. Divákov: 124. Rozhodca: Molitoris. Prešov jun.: Poloha - Kačala, Janev, Dubecký, Zbiňovský - Pedro (90. Hrehovčík), Kentoš, Jacko, D. Leško - Dolný (77. Hatok), Belejík. Lokomotíva: Vreštiak – Mihál, Tyčiak, Špálnik, Pelegríny – Zatroch, Blaho, Svintek, Želieska – Karakačanov, Bohuš (87. Pavúk).

(bal)

Moldava - Žilina B 1:1 (1:1)

MOLDAVA. V prvom polčase sa domáce mužstvo prezentovalo veľmi kvalitnou hrou a hostia zo Žiliny nevedeli kam skôr skočiť. V 6. min. Kaminský skóroval, ale rozhodca gól ho neuznal pre postavenie mimo hry. Domáce mužstvo búšilo do obrany hostí, ale tá na čele s brankárom Rakovanom odolávala. Šance Jurka, Gavláka, Andraščíka volali po góle, ale brankár hostí čaroval. V 40. min. udrelo na druhej strane, keď ojedinelá strela Ihnatišina skončila v sieti domácich. V 41. min. Gavlákovu hlavičku bravúrne kryl brankár hostí, ale na dorážku Jurka pod brvno už bol prikrátky. V druhom polčase sa hostia osmeľovali častejšie a strely Fila vyskúšali pozornosť brankára Vojtaška. Záverečný tlak domácich Žilinčania ustáli, a tak si vezú z Moldavy bod.

Góly: 41. R. Jurko - 40. J. Ihnatišin, ŽK: Gavlák - Kočiš, Ihnatišin, ČK: 81. Kočiš (Žilina) po druhej ŽK, rozhodca: Mojsej, 1500 divákov. FK BODVA: Vojtaško - Hanzuš, Kováč, Kaminský (65. Bačík), Majný - Andraščík (77. Smolec), Kokanovič, Brezničan, Pančík - Gavlák, Jurko. MŠK: Rakovan - Šimko, Pleško, Povinec, Lončík - Slatinský (46. Kočiš), Perexa, Škrobák, Filo (88. Bartánus) - Ihnatišin (90. Mravec), Tomanica.

(fkmoldava)

Zostávajúce výsledky

  • Banská Bystrica B - Košice B 2:4 (1:2). Góly: 11. Rejdovian, 90. Nemec - 84. a 87. Gál-Andrezly, 9. Digoň, 31. Skvašík, rozhodoval: Jaška, 80 divákov.
  • Čadca - Lipany 1:1 (0:0). Góly: 49. P. Strapáč - 80. I. Pončák, rozhodoval: Perašín, 200 divákov.
Najlepší strelci

14 gólov: Jurko (Moldava)

12 gólov: Tubonemi (Podbrezová B)

10 gólov: Šamo (Vranov)

9 gólov:Gavlák (Moldava)

8 gólov: T. Záhradník, Andraščík (obaja Lipany), Lazúr (Vranov)

7 gólov: Pačinda (Košice B), Maťaš,Kubus (obaja Poprad)

6 gólov: D. Leško (Prešov jun.), Dlugoš (St. Ľubovňa), Hamuľák (Humenné), M. Sedliak, Kožička (obaja Podbrezová B),Šuhaj (Lipany), Ľ. Horváth (Sp. N.Ves), Ľ. Rusnák (Trebišov),

5 gólov: Stadnyk (Spišská Nová Ves), Baran (Vranov), Pončák (Lipany), Toporčák, Capko (obaja Trebišov), Fizek (Čadca), Starší (MFK ­ Banská Bystrica), Gál-Andrezly (Košice B), Ihnatišin (Žilina B)


4 góly: Vršajevič, Belejík, Drahul, Guba (všetci Prešov jun.), Laksík, Vician (obaja B.Bystrica B), Valentýni, Cimernam (obaja MFK ­ Banská Bystrica), Zlatkovič (Žilina B), Seman (Moldava), R. Michalík, Šidlo (obaja Čadca), M. Pekár (Vranov)

3 góly: Dolný (Prešov jun.),Kulich (Vranov), Cuprišin (Košice B), Kováč (Moldava), Vožný (Vranov), Kupčík, (MFK ­ Banská Bystrica), K. Číž (Zvolen), Fotyik, Koristek (obaja Žilina B), Drogba (Humenné), Bohuš, Tyčiak (obaja Zvolen), Kirňák (Lipany), Čižmár (Trebišov), Čekovský (Sp.N.Ves)

2 góly: Nikel, Pančík, Kočan, M. Karásek (všetci Podbrezová B), Pribula, Juan Pedro, Mariano Bernardo, Kentoš (všetci Prešov jun.), Šulgan, Jakubec (obaja Čadca), Pavúk, Želiezka, Pelegríny (všetci Zvolen), Baka, Michalík, Olah (všetci Trebišov), Snitka, Kostúrik, Štuber, Koriste, Ihnatišín, Bobor (všetci Banská Bystrica B), Chupáč, Hasanovič, Polinčák, Tomanica (všetci Žilina B(Sp. N. Ves), Santos (Humenné), Krajňák, Štieber (obaja St. Ľubovňa), Paraska, Tomčák (obaja Vranov), Sirko (Sp.N.Ves), Andraščík Timkovič (Moldava), Tropp, Rams (obaja Poprad), Digoň, Skvašík (obaja Košice B).

jb

PROGRAM 22. KOLA

24. 4. o 16.00 hod.: Lipany - Vranov, St. Ľubovňa - Prešov B, Zvolen - Moldava, Sp. N. Ves - MFK B. Bystrica, Poprad - B. Bystrica B, Podbrezová B - Čadca, 25. 4. o 10.30 hod.: Žilina B - Humenné, Košice B - Trebišov, Ličartovce.

Tabuľka

1. Moldava 21 14 3 4 44:16 45
2. Vranov 21 13 4 4 40:21 43
3. Prešov B 21 13 2 6 38:22 41
4. Trebišov 21 11 6 4 30:15 39
5. Lipany 21 10 7 4 33:18 37
6. Podbrezová B 21 9 9 3 35:13 36
7. Dukla BB B 21 9 3 9 27:36 30
8. Žilina B 21 6 8 7 33:34 26
9. Humenné 21 6 8 7 17:29 26
10. Poprad 20 6 6 8 24:29 24
11. Sp. N. Ves 20 6 6 8 24:31 24
12. Zvolen 21 5 8 8 23:28 23
13. Čadca 21 4 5 12 21:39 17
14. Košice B 21 5 2 14 26:45 17
15. MFK B. Bystrica 20 3 7 10 18:34 16
16. St. Ľubovňa 20 2 4 14 16:39 10

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»II. liga: Moldava aj Vranov doma len remizovali