Ignorujeme ódy

Sportnet|9. feb 2011 o 00:00

Slovakia Cup bude testom pre trénera Glena Hanlona a jeho zverencov. Ani nie tak z hľadiska výkonnosti, ako skôr možností, ktoré ponúkne európsky potenciál hráčov pred skladaním definitívnej nominácie na MS.

Aj organizátori budú mať možnosť odskúšať si - hoci ešte v provizórnych podmienkach - ako to bude klapať na zrekonštruovanom zimáku, ktorý sa stane epincentrom diania počas šampionátu. Škoda, že podobné podujatie sa neuskutoční i v Košiciach. Predsa je iné mať zvládnuté všetky záležitosti v hlavách či na papieri a v skutočnosti. No ďalší turnaj by sa už do kalendára medzinárodných podujatí nedostal, a tak Košičania sa môžu utešovať aspoň tým, že majú náskok pred Bratislavčanmi v podobe zabehanej Steel Arény s perfektným vybavením, ktoré obdivujú počas inšpekčných ciest nielen predstavitelia IIHF, ale i jednotlivých výprav. Dosiaľ nepadlo žiadne kritické slovo a treba veriť, že to tak zostane aj po vrcholnej akcii sezóny.

Hoci sa pozornosť sústreďuje už viac-menej na to, čo bude o pár týždňov, predsa ešte treba najprv dotiahnuť do konca domáce zápolenia. V tejto súvislosti je zaujímavé, že riadiaci orgán extraligy odsúhlasil jednotný začiatok meraní síl play-off a úvodné buly bude všade o 18. hodine. Pro-Hokej tak učinil s ohľadom na dohodu s televíznou stanicou. Akosi však uniklo pozornosti, že sú i iné médiá a môže sa stať, že do prvých vydaní niektoré nedostanú podrobné spravodajstvo (ak sa súboj natiahne a neskončí sa v riadnom hracom čase). Takže
tí, čo zostanú odkázaní na tlač, môžu zostať ochudobnení. Menšie problémy to môže spôsobiť i tým divákom, ktorí sa presúvajú na zápasy odinakiaľ a používajú verejnú dopravu. Predstavitelia Pro-Hokeja však zohľadnili záujmy jedného média a zrejme si povedali (možno aj nie), že všetkým sa vyhovieť nedá. Nejde však o denníky, ale ich čitateľov a teda tiež priaznivcov. A tí by sa sortírovať určite nemali.

Podchvíľou sa dozvedáme o záujme, aký vzbudzujú zápasy pod holým nebom. Naposledy bol aktérom takého vystúpenia náš gólman Lašák na Olympijskom štadióne v Helsinkách. Úchvatná kulisa vyše 36-tisíc divákov ho doslova "vzala". Aj Fíni básnili ódy o tom, že podobné predstavenia hokej potrebuje. Len u nás stále hľadáme dôvody, prečo tak neučiniť namiesto toho, aby sme vzali rozum do hrsti a predsa sa o niečo podobné pokúsili. Aj za cenu toho, že to nebude také veľkolepé ako inde v Európe i v zámorí. Pokiaľ si chceme hovoriť, že patríme k svetovej extratriede, dokážme to i týmto spôsobom. Inak sa môže stať, že nás predbehnú Maďari, Rumuni, Poliaci, Rakúšania. No možno ani potom sa nebudeme červenať, len si stále húsť ošúchanú pesničku o nemožnosti urobiť zápas pod holým nebom.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ignorujeme ódy