Ideme vyradiť San Jose, tvrdí Paul Stastny

Paul Stastny bol so 79 bodmi najproduktívnejším hráčom Colorada.
Paul Stastny bol so 79 bodmi najproduktívnejším hráčom Colorada. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|14. apr 2010 o 14:00

Hokejisti Colorada postúpili do play off z posledného miesta, ale chcú vyradiť v prvom kole San Jose.

DENVER - Colorado vstupuje do prvého kola zápasov o Stanleyho pohár z ôsmej a pozície a jeho súperom bude víťaz Západnej konferencii San Jose.

Kalifornský klub je jasným favoritom, aspoň na papieri. Avalanche však disponujú mladým kádrom, ktorý je na play off nabudený a nepripúšťa si tlak. Väčšie skúsenosti z vyraďovacej časti majú len Milan Hejduk, kapitán Adam Foote a krídelníci Stephane Yelle a Darcy Tucker.

„Naši mladíci ani nevedia čo je stres, čo by im v play off mohlo pomôcť," skonštatoval pre SME český krídelník Milan Hejduk.

Zverenci trénera Joea Sacca sa vzchopili po katastrofálnej minuloročnej sezóne a v novom ročníku prekvapili všetkých. „Bude to veľmi intenzívny a tvrdý hokej. Máme výborný kolektív a ideme si zápasy hlavne užiť, pre mnohých to bude premiérové play off. Sme uvoľnení a chceme vyhrať," tvrdí Paul Stastny, najproduktívnejší hráč denverského tímu a syn slovenskej legendy Petra Šťastného.

((colorado))

Malé zmeny, malé krôčiky vpred - asi tak by sa dalo charakterizovať tohoročné Colorado.

Vekovo najmladšia zostava v NHL sa potichu predrala na vrchol Severozápadnej divízie. Do olympijskej prestávky držali zverenci trénera Sacca krok s najlepšími klubmi v Západnej konferencii.

Ku koncu základnej časti už nehrali hráči Avalanche pekný hokej a mnohokrát vyhrali len veľkou dávkou šťastia, ale postup do play off uhájili. Pomohla im k tomu najmä výborná atmosféra v šatni, ktorú nezlomili ani častejšie prehry.

Colorado dokázalo, že sa im najviac darí, keď ich každý odpisuje. „Najdôležitejšia časť sezóny začína v stredu, základná časť ostane zabudnutá," povedal brankár Craig Anderson. Americký gólman je jedným z tvorcov úspechu tímu. Hlavne prvá polka sezóny bola v jeho podaní výborná, postupom času mu však trochu došiel dych a pôsobil v bráne unavene. Tréner Sacco, ale nedal väčší priestor Petrovi Budajovi, ktorý odchytal len 15 zápasov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ideme vyradiť San Jose, tvrdí Paul Stastny