Hylák: Chcel by som sa poďakovať divákom

Alexandr Hylák. Pochvaľuje si košickú atmosféru.
Alexandr Hylák. Pochvaľuje si košickú atmosféru. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|22. sep 2011 o 00:00

V tomto ročníku extraligy ešte nestratili ani bod. Košickí hokejisti si v ťaháku tretieho kola bez väčších ťažkostí poradili s bratislavským Slovanom a po výhre 5:1 je tak úradujúci majster na čele tabuľky.

V Steel Aréne boli v utorok oceliari lepší ako súper vo všetkom. Aj na brankárskom poste, kde pôsobí istým dojmom Alexandr Hylák.

KOŠICE. Top favoriti extraligy – Košice a Slovan sa v tejto sezóne stretli po prvý raz. Zápas v Steel Aréne mal patričné grády a oceliari korunovali dobrý výkon víťazstvom 5:1.

Slovan tak v Košiciach prehral šiesty raz po sebe, hoci do metropoly východu prišiel ako nezdolaný líder súťaže.

„Chcel by som poďakovať divákom. Takáto atmosféra, to je presne to, prečo túto prácu sčasti robíme. A keď vám vyjde takýto zápas, potom eufória v človeku ešte pár hodín bublá. Bodaj by bolo takých stretnutí čo najviac, hoci je ťažké udržať to tempo vyše 50 kôl. To by bolo aj fyzicky extrémne náročné a okrem toho, či chcete, alebo nie, niektorí súperi vás vyhecujú viac. A aký zápas, ak nie ten so Slovanom by nás mal motivovať viac? Z oboch strán to bol dobrý hokej. Od začiatku do konca tam boli súboje a my sme chceli dávať góly až do konca. Odohrali sme vydarené stretnutie, diváci mohli byť spokojní, verím, že v Košiciach fanúšikov prilákame výkonmi a výsledkami na každý zápas,“ rozhovoril sa po úspešnom vystúpení brankár HC Košice Alexandr Hylák.

Čakal nebezpečnejšieho súpera

Hylák v utorok dvakrát skrotil Šatana. Svoje úspešné zákroky však nepreceňoval. „Počas hry veľmi nevnímam, kto zakončuje, iné je to, ak ide o trestné strieľanie. A v princípe je to jedno, či je to Šatan, alebo osemnásťročný junior, ak mi dá gól, tak je to gól. Až spätne si potom premietnete v hlave tie situácie a potom vás poteší, že ste pridali nejaký zákrok navyše, ale v zápase so Slovanom toho z mojej strany veľa byť nemuselo. Tak dobre sme hrali. Pripravoval som sa na iný nápor. S Nitrou som sa bál, aby som tam dlhé minúty nestál bez práce, a to bolo tých striel dosť. Čakal som, že Slovan bude nebezpečnejší, že na nás vyletí,v prvej minúte to tak aj vyzeralo, ale potom prišli naše góly, a to tím zrazí do kolien, či chcete, alebo nie. Hnalo nás osemtisíc ľudí, potom to má súper ťažké. Zápas bol v našej réžii.“

Český gólman, ktorý si v príprave pre úvod sezóny výkonmi vyslúžil post košickej jednotky, v troch vystúpeniach inkasoval len štyri góly. Postupne si buduje svoju pohodu.

„Každý hráč chce vyhrávať. A keď vás to aj trafí, tak ste v pohode. Tak ako celé mužstvo. Len to treba potvrdiť zase a zase.“

Zajtra v Žiline

Zajtra hrá majster v Žiline, v nedeľu doma s Popradom. Súťaž naberá obrátky a Saša je rád, že stretnutia po sebe nasledujú v rýchlom tempe.

„Rozbieha sa to, z kola na kolo je to lepšie. Liga sa len začína, no už medzi prvým zápasom s Nitrou a týmto bol rozdiel. Ja musím zložiť klobúk pred chlapcami, ako bránia. Trebárs vo Zvolene sme hrali niekoľko minút v oslabení aj o dvoch hráčov. Teraz so Slovanom sme zase využili tri presilovky, a to mužstvo vždy povzbudí. Pred nami je Žilina. Tá dostávala dosť gólov, ale to je presne to najzradnejšie. Zo Slovana sa veľmi vyhecujete, v Žiline to potom nemá taký náboj. V hľadisku nie je toľko ľudí, mne sa chytá veľmi dobre, ak je hľadisko plné. V Brne, kde som bol, chodilo na zápasy sedemtisíc ľudí, presne to potrebuje hráč, aby sa nabudil. V takom Zvolene prišlo nejakých 1 400 divákov, a to máte pocit, akoby hrala juniorka.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hylák: Chcel by som sa poďakovať divákom