Hviezdy NHL si zápas All Star komentovali sami

Zdeno Chára s najužitočnejším hráčom Zápasu hviezd Patrickom Sharpom a kapitánom Ericom Staalom, ktorý bol taktiež jedným z komentujúcich hráčov.
Zdeno Chára s najužitočnejším hráčom Zápasu hviezd Patrickom Sharpom a kapitánom Ericom Staalom, ktorý bol taktiež jedným z komentujúcich hráčov. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|31. jan 2011 o 18:36

Zápas hviezd NHL sa vydaril. Nový model mal úspech a diváci si užili aj atmosféru priamo z ľadu, ktorú im prinášali vybraní hráči s mikrofónom.

BRATISLAVA. „O chvíľku vám odpoviem, teraz mám trošku práce,“ rýchlo odpovedal americkým komentátorom brankár Caroliny Cam Ward a následne predviedol dva veľmi dobré zákroky.

„Dnes asi ten gól naozaj nedám. Musím asi podplatiť niektorého z brankárov,“ dodal jeho spoluhráč Eric Staal.

Podobné scénky bolo vidieť a počuť počas včerajšieho Zápasu hviezd NHL v Raleighu. Vedenie NHL sa rozhodlo, že prinesie autentickejší obraz hry pre diváka a vybralo pár hráčov, čo dostali mikrofóny, cez ktoré odpovedali počas hry na otázky amerických komentátorov.

Fleury sa mikrofónu vyhol

Mikrofónu sa vyhla gólmanská hviezda Pittsburghu Marc-Andre Fleury. Vedenie televízie, ktorá zabezpečovala prenos, usúdilo, že pre štipľavý slovník mladého brankára mu radšej nič nedajú.

„No, povedal som pár neslušných slov počas prvých minút zápasu,“ uškŕňal sa v rozhovore pre espn.com Fleury, ktorý z prvých ôsmich striel dostal štyri góly.

Najväčší úspech mali Cam Ward s brankárom Bostonu Timom Thomasom, lebo hru komentovali stále s úsmevom.

„Bola to zábava. Ťažko by sa to dalo robiť aj vo vážnom zápase, ale v exhibícii to bolo spestrenie,“ povedal Thomas pre Boston Herald.

Mikrofóny sa začínajú využívať v športe aj pri tenisových exhibíciách. Vo futbale ich dlhšie používajú rozhodcovia.

Podľa prvých reakcií televízni diváci ocenili novinku Zápasu hviezd, ktorá tak podčiarkla inovácie v tradičnom víkende. V ňom sa tentokrát nestretli výbery Západnej a Východnej konferencie, respektíve Severnej Ameriky proti zvyšku sveta, ale hráčov si vybrali dvaja kapitáni.

Triumfoval napokon po výsledku 11:10 Tím Nicklasa Lidströma nad Tímom Erica Staala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdy NHL si zápas All Star komentovali sami