Humenskú sériu víťazstiev ani Moldavčania nepretrhli

Russlan je pre mužstvo stále veľmi dôležitý článok
Russlan je pre mužstvo stále veľmi dôležitý článok (Autor: msk)
Sportnet|6. máj 2013 o 00:00

Jarná úspešná bilancia futbalistov ŠK Futura Humenné pokračuje. V siedmom stretnutí odvety si pripísali šieste víťazstvo.

Jarná úspešná bilancia futbalistov ŠK Futura Humenné pokračuje. V siedmom stretnutí odvety si futbalisti spod Vihorlatu pripísali šieste víťazstvo. Z pohľadu výsledku boli dôležité 42. a 57. minúta.

HUMENNÉ. Futbalisti tímu od Bodvy vstúpili do zápasu odhodlane, mali loptu viac vo svojej moci, dobre kombinovali a ich snaha vyústila v 26. minúte do jedovky Hanzeľa z 25 metrov, ktorá prekonala Brudňáka, avšak humenský gólman mal dobre postavenú bránu, lebo lopta sa odrazila od spojnice.

Od tejto chvíle začali preberať opraty stretnutia do rúk Humenčania. „Začiatok zápasu nám vyšiel, eliminovali sme domácu snahu o tlak, naopak sami sme vyrážali do dobrých brejkov, smola padla na strelu Hanzeľa. Držali sme sa dobre, čo ma až prekvapilo, lebo nám chýbala pätica zo základnej zostavy,“ konštatoval Tomáš Danko.

Gólový prvý roh

Polu ich zahrávali futbalisti ŠK Futura v stretnutí dvanásť, do prestávky však iba dva, prvý až v 42. minúte. Na center Mihoka si nabehol k bližšej žrdi Hreško a krížnou hlavičkou prekonal Hutkaya.

„Prvá štandardka z rohu, naša slabina posledných zápasov sa opäť prejavila. Gól do šatne nami zatriasol, inkasovali sme druhýkrát a dorazilo nás zbytočné vylúčenie Palencsára,“ dodal kormidelník FK Bodva Moldava n/B.

Zo siedmich šieste

Humenská jarná séria bez prehry pokračuje, v siedmom zápase odvety šieste víťazstvo, ŠK Futura potvrdil dobrú formu.

„Vstup do jari sa nám vydaril, no stále potrebujeme vyhrávať, lebo nadupaná tabuľka s ôsmimi mužstvami s jednobodovým rozdielom pred týmto kolom hovorila za všetko. Úvodná polhodinka bola z našej strany zatiaľ doma asi najslabšia, súper mal aj podporu vetra, dobre kombinoval, napálil brvno, mali sme šťastie. Pomohol nám gól do šatne,“ poznamenal Jozef Valkučák.

Vo Vranove spálil tutovku harcovník Ljubarskij. V 57. minúte sa dostal až pred brankára, ale tentokrát rutinérsky skóroval.

„Russlan je pre mužstvo stále veľmi dôležitý článok, chlapci si jeho prítomnosťou na trávniku viac veria. Dnes hral veľmi dobre, k tomu aj skóroval, takže ja ako tréner môžem byť iba spokojný,“ dodal lodivod ŠK Futura Humenné.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Humenskú sériu víťazstiev ani Moldavčania nepretrhli