Humensko–vranovské remízové derby

Sportnet|24. sep 2013 o 00:00

Domáci síce viedli o už dva góly, ale hostia za tri minúty manko zmazali.



HUMENNÉ. Žreb ôsmeho kola Tipos III. ligy, skupina Východ, určil na jeden trávnik humensko–vranovských susedov.

Pravé derby, pretože obe mestá sú od seba vzdialené iba niečo málo viac ako dvadsať kilometrov, prinieslo najmä po prestávke svižný futbalový obraz.

Humenčania si vypracovali dvojgólový náskok, zdalo sa, že bez problémov dovedú zápas k zisku troch bodov, ale vranovská trojminútovka stanovila deľbu bodov. I keď záver bol obojstranne rušný, tešiť sa, či smútiť mohli obaja.

Hrdina Makó

Namä svojmu gólmanovi môžu vranovskí futbalisti ďakovať, že deľba bodov ostala po záverečnej fáze derby nezmenená.

V 84. minúte Humenčania dobýjali vranovskú svätyňu, dve strely narazili na obrancov, tretia dorážka bola tutovkou, keď Peter Šuľák pálil z rohu päťky.

Brankára Maka, ktorý mu zmenšil strelecký uhol, však neprekonal. V 89. min. vranovský gólman dobre čítal hru, včas vybehol a Karnajovi zmaril kľučku na hranici šestnástky.

Keď ho v nadstavenom čase Dysko bombou z uhla prekonal, hostí zachránila žrď. Aj Vranovčania však mali v závere blízko ku gólu, v 89. minúte boli v ofenzívnom prečíslení, ktoré Boháč zakončil lobom ponad brankára Balinta do brvna.

Psychická labilita

Keďže Humenčania viedli 2:0 a napokon len remizovali, logicky vládlo po derby v ich kabíne sklamanie.

„Opäť sa ukázalo, ako vieme byť psychicky labilní. Do 65. minúty hráme v pohode, vedieme, päť minút však nezvládneme a zápas sa zlomí,“ povzdychol si Martin Friga.

„V závere to bol z našej strany aj vabank, ktorý napokon nevyšiel. Bojovnosť posledných desať minút nestačila, niektorí naši nedali do hry srdce, čo budeme musieť riešiť,“ dodal manažér ŠK Futura Humenné.

Divokosť derby zvládala vranovská strana pozitívnejšie. Hostia si odviezli spod Vihorlatu bod.

„Spočiatku to bolo obojstranné hľadanie sa, postupne prevzali iniciatívu domáci, aj skórovali, no inkasovaný gól akoby viac pomohol v závere polčasu nám. Viac sme behali, bojovali, i keď bez úspechu. Druhý gól hneď po obrátke mohol byť  'matom', ale kontaktný zásah nás naštartoval, rýchlo sme vyrovnali a prišiel hektický záver – kto z koho. Chvályhodné z môjho pohľadu je, že ani jeden tím sa nechcel uspokojiť s remízou, chcel vyhrať. My sme nastrelili brvno, domáci žrď, mali aj šance. Výsledkom je remíza a my získaný bod berieme,“ poznamenal Miroslav Jantek, vranovský tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Humensko–vranovské remízové derby