Humenská víťazná jesenná rozlúčka

Sportnet|11. nov 2013 o 00:00

O prehru košickej Lokomotívy sa dvoma gólmi postaral Dávid Legdan.



HUMENNÉ. Keďže jarná predohrávka sa už konať nebude, stretnutie Humenné – Lokomotíva Košice bolo pre futbalových fanúšikov v jesennej časti posledné.

Po záverečnom hvizde odchádzali spokojní, pretože futbalisti ŠK Futura Humenné doma porazili košickú Lokomotívu, čím potvrdili pred týždňom vonku získané tri body a prezimovanie v stredných vodách tabuľky.

Ešte pred úvodným hvizdom sa udiala na trávniku milá udalosť. Manažér humenského klubu Martin Friga došiel pred tribúnu s dvoma kyticami i darčekovými pozornosťami.

V uplynulých dňoch sa totiž futbalová verejnosť mohla dozvedela o dvoch oslávencoch okrúhlych narodenín. Bývalý futbalista Chemlonu Humenné, v ostatných sezónach najmä mládežnícky tréner (žiaci, dorastenci), ktorý však okúsil na lavičke aj seniorske „áčko“, v súčasnosti tréner humenských starších žiakov, Jaroslav Varchola, slávil päťdesiatku.

Andrej Tongeľ, dlhoročný humenský futbalový fanúšik, aktuálne aj člen usporiadateľskej služby v domácich stretnutiach si zapísal sa životný krížik sedmičku.

Udržaná nula „pravdy“

Po poslednom jesennom vystúpení mohol byť humenský tréner spokojný. Trojbodový výsledok i hra...

„Teší ma, že víťazstvom sme si udržali nulu v tabuľke pravdy. Lokomotíva mala úvodnú štvrťhodinu herne navrch, jej snaženie sme však postupne eliminovali a po chybe hosťujúceho brankára nemal Legdan problém otvoriť skóre. Výborne sa nám vydaril vstup do druhého polčasu, Legdan sa po strele Hreška ocitol v správnom čase na správnom mieste. Dvojgólové vedenie nás upokojilo, už sme neboli takí nervózni. A to ešte mohol Legdan zapísať aj hetrik, no v tutovke neuspel. Lokomotíva je kvalitný súper, preto ma víťazstvo veľmi teší,“ konštatoval Martin Tongeľ.

Radšej by hrali

Úradná správa určila, že jarná predohrávka Humenné – Trebišov sa o týždeň konať nebude. Domáci sa nastavili na domáci dvojzápas, realitou sa stala iba polovica.

„Tréningovo sme sa chystali doma na Lokomotívu i Trebišov. Sme teraz v celkom dobrej hernej pohode, radšej by sme preto hrali. Tiež si myslím, že o týždeň bude pre futbal lepšie počasie či kvalita trávnika než v prvom jarnom kole koncom marca. Čo už, ostáva nám rozhodnutie zväzu rešpektovať,“ dodal kouč ŠK Futura Humenné.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Humenská víťazná jesenná rozlúčka