Humenčania nepustili Prešov ani k setu

Útočiaci Milan Hriňák bol v oboch finálových zápasoch smečiarskou oporou Humenčanov.
Útočiaci Milan Hriňák bol v oboch finálových zápasoch smečiarskou oporou Humenčanov. (Autor: SITA/Jozef Bodnár)
Sportnet|15. apr 2010 o 21:32

Volejbalisti VK Chemes Humenné využili naplno domáce prostredie v úvodných dvoch dueloch finálovej série extraligy. V druhom stretnutí porazili Prešov bez straty setu a k Toryse pôjdu s vedením 2:0 na zápasy.

HUMENNÉ.

Pred televíznymi kamerami sa Humenné v prvých dvoch setoch vyplo k takmer bezchybnému výkonu. Postavilo hru najmä na agresívnom servise, s ktorým mali prihrávajúci Prešovčania obrovské problémy. Už nástup do stretnutia veľa naznačil - Chemes viedol 4:0, neskôr 12:6 a 21:13, s prehľadom si držal súpera od tela a ľahko sa ujal vedenia.

Druhé dejstvo malo podobný priebeh, Humenné viedlo 8:4, 11:6 a 22:14, súpera prakticky nepustilo k vážnejšiemu odporu. Útočne sa darilo najmä Jakubovovi s Hriňákom, nahrávač Tomášik však často využíval aj útok cez prvý sled stredom siete, kde kraľoval Kašper. Prešov točil zostavu, hľadal zbraň na hru domácich, ale presadzoval sa len veľmi ťažko útočne a nedokázal ani pokrývať útočné kombinácie Chemesu.

V treťom sete však hostia predsa len čosi vymysleli. Zmenili taktiku podania, začali používať plachtiaci servis, z príjmu skoro úplne vynechali libera domácich Vajdu. Karta sa otočila, Prešov viedol 8:5, 10:7, a aj keď Humenné otočilo (11:10), hostia si vybudovali až päťbodový náskok (12:17). V týchto momentoch Prešov umne využíval chyby a pokles koncentrácie domácich, ktorí chvíľu hľadali v tom momente ideálnu zostavu. Napokon ich z biedy vytrhol opäť dobrý servis, pred koncovkou sa dotiahli na súpera (19:20), ba dokonca sa ujali aj vedenia (23:22). Prešov ešte zakontroval, dostal sa aj k dvom setbalom, ale v nervóznej koncovke, plnej chýb, napokon rozhodla väčšia útočná agresivita Humenčanov na sieti.

Chemes zaslúžene vyhral aj druhý duel série, ktorá pokračuje v utorok a v stredu v Prešove. Hrá sa na štyri víťazné zápasy.

Richard Vlkolinský, tréner Chemesu: "Myslím si, že mužstvo, ktoré dokáže vyhrať v takto dôležitom zápase 3:0, je naozaj veľké. Minulého roku nám to predviedlo VKP. Po dvoch výborných setoch sme stratili koncentráciu a stále máme teda na čom pracovať. Teším sa z nášho výkonu."

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova:
"Prvé dva sety hralo Humenné naozaj bezchybne. Výborne servovali a naopak my sme sa trápili na prihrávke. Škoda nevyužitých príležitostí v treťom sete za stavu 17:12 v prospech nás. Doma sme silnejší, tak sa pokúsime zdramatizovať túto sériu."

VK Chemes Humenné - Slávia VK PU Mirad Prešov 3:0 (15, 16, 26) - stav série 2:0

Chemes: J. Tomášik 4, Kašper 9, M. Mizerák 7, Javorčík 7, Hriňák 11, Jakubov 15 - libero Vajda (Hudák 1, Matta 1).

Slávia: Halaj 1, Faron 7, Pollák 5, Žilka 9, Beňa 5, Malina 1 - libero Váhovský (L. Husár 8, Červeňak 2, Sabol 1).

Hralo sa 74 minút, pred 900 divákmi rozhodovali Porvazník a Hoger.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Humenčania nepustili Prešov ani k setu