Humenčania majú nôž na krku, koniec sezóny si nepripúšťajú

Humenčania prehrávajú v sérii už 0:2, doma ich čaká existenčný zápas.
Humenčania prehrávajú v sérii už 0:2, doma ich čaká existenčný zápas. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|5. feb 2019 o 00:00

Doma si nemôžu dovoliť žiadne zaváhanie, nastúpia aj s posilami z Košíc.

HUMENNÉ. V našej druhej najvyššej hokejovej súťaži sa rozbehla vyraďovacia časť, v ktorej zatiaľ favoriti potvrdzujú papierové prognózy.

Po úvodných dvoch štvrťfinálových súbojoch všetci štyria využili domáce prostredie na dosiahnutie víťazstiev.

Veľmi blízko prekvapenia však bol humenský nováčik na pôde Dubnice nad Váhom.

Odohral dva veľmi dobré zápasy, avšak so smolným koncom, a tak teraz na domácom ľade bude nastupovať s nožom na krku.

Prvý zápas si zaslúžili vyhrať

Zemplínčania prehrávajú v sérii hranej na tri víťazstvá 0:2 na zápasy.

V úvodnom podľahli na Považí až po samostatných nájazdoch 2:3, v druhom prehrali 2:5, keď ešte šesť minút pred koncom domáci viedli len o jeden gól.

„Mrzí nás predovšetkým prvý duel, v ktorom sme hrali veľmi dobrý hokej. Aj keď sme prehrávali už o dva góly, dokázali sme vyrovnať a mali sme dostatok šancí, aby sme výsledok aj otočili. Doplatili sme na efektivitu, tiež sme nevyužili presilovku o dvoch hráčov. Dovolím si tvrdiť, že nevyhralo lepšie, ale šťastnejšie mužstvo. Zaslúžili sme si vyhrať,“ rozhovoril sa tréner Humenného Milan Staš.

Na margo sobotňajšieho stretnutia poznamenal: „Aj do tohto súboja sme vstupovali s víťaznou vierou, prišiel nám pomôcť aj brankár Škorvánek z Košíc, ktorý nás podržal, hoci aj deň predtým zachytal veľmi dobre i Kasarda. Súper nám dal dva góly z presiloviek o dvoch hráčov, takže nás potrestal za vylúčenia. Aj keď výsledok vyznieva hrozivo, vôbec to nebol taký jednoznačný zápas.“

Zlepšiť efektivitu a disciplínu

Séria sa teraz sťahuje pod Vihorlat a výhodu domáceho prostredia budú mať východniari.

V utorok o 17.30 hod. čaká MHK existenčný zápas, čo si uvedomuje aj skúsený lodivod.

„Sme si vedomí toho, že ho potrebujeme vyhrať, inak máme po sezóne. Dúfame, že diváci nás prídu povzbudiť v hojnom počte a budú naším šiestym hráčom na ľade. Doma musíme byť efektívnejší, treba hrať jednoducho, organizovane a disciplinovane. Budeme bojovať a urobíme všetko pre to, aby sme si sezónu predĺžili,“ uviedol Staš.

Humenský celok nastúpi pred vlastným obecenstvom v silnejšom zložení ako naposledy.

Tréneri sa budú spoliehať aj na hráčsku výpomoc z extraligových Košíc, ktorých sú farmou, keďže v najvyššej súťaži je reprezentačná prestávka.

„Už sme sa s košickými kormidelníkmi bavili o tom, kto by nás mohol prísť posilniť, ale konkrétne mená si nechám pre seba. Som rád, že budeme hrať na štyri útoky, čo v predošlých zápasoch nebolo. Aj tento fakt poznačil naše výkony, posledný mesiac sme nastupovali dvanásti či štrnásti, a to chlapcom ubralo mnoho síl. Verím, že Košičania nám pomôžu a budeme doma úspešní.“

V prípade, ak Humenčania v utorok zdramatizujú sériu, hneď na druhý deň odohrajú na svojom ľade štvrťfinálový zápas s poradovým číslom štyri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Humenčania majú nôž na krku, koniec sezóny si nepripúšťajú