Hruščáka odsúdilo zranenie do úlohy fanúšika

Patrik Hruščák. Jeho zranená ľavačka si vyžaduje pokoj.
Patrik Hruščák. Jeho zranená ľavačka si vyžaduje pokoj. (Autor: sita)
Sportnet|11. jún 2013 o 00:00

Ani pred ďalším kvalifikačným dvojzápasom o postup na hádzanárske majstrovstvá Európy 2014 sa trénerom nepodarilo poskladať tím optimálne.

Ani pred ďalším kvalifikačným dvojzápasom o postup na hádzanárske majstrovstvá Európy 2014 v Dánsku sa trénerom Petrovi Dávidovi a Jánovi Kolesárovi nepodarilo poskladať tím optimálne. Aj keď maródov je oproti predchádzajúcim zrazom reprezentácie o niečo menej.

KOŠICE. Súboj s Chorvátskom (v stredu v Bratislave) a s Maďarskom (v sobotu v Szegede) musia zo zdravotných dôvodov oželieť v podstate dvaja hráči.

Zhodou okolností obaja sú pravé spojky, Daniel Valo z bundesligového HSG Wetzlar a Patrik Hruščák, nová akvizícia prešovského Tatrana.

Zatiaľ čo Valova absencia bola avizovaná už dávnejšie, odchovanec košickej hádzanej Patrik Hruščák prišiel o dva štarty v reprezentačnom až v závere minulého týždňa, keď absolvoval vyšetrenie hodovej ľavačky magnetickou rezonanciou v Šaci.

V nominácii Slovenska na dvojzápas s Chorvátskom a Maďarskom, aj napriek zraneniu, pre ktoré nedohral semifinále extraligového Final Four s Hlohovcom, Patrik Hruščák bol, ale čakalo sa na diagnózu, čo je s jeho ramenom.

„Magnetická rezonancia, na ktorej som bol v piatok, ukázala, že je tam krvná zrazenina a silne narazená kosť. Našťastie, v ramene nie je nič zlomené ani natrhnuté."

Štart v zápasoch s Chorvátskom a Maďarskom je vylúčený. „Liečenie si vyžaduje na nejaký čas pokojný režim, iba pre bežný život by bolo potrebné, aby bola ruka v pokoji desať až štrnásť dní, takže s tréningom budem môcť začať ešte o čosi neskôr. Veľmi ma to mrzí, lebo na zápasy v reprezentácii som sa veľmi tešil, stále som bol v kontakte s trénermi, keby vyšetrenie dopadlo pozitívne, že za chlapcami na zraz prídem. Mrzí ma to preto, lebo to bolo proti Hlohovcu už vtedy, keď bol zápas rozhodnutý. Laho ma udrel päsťou do ramena, za čo hneď dostal červenú kartu, a ja som tiež zápas nedohral. Nemali sme medzi sebou nejaké nevyrovnané účty, ale je to taký tvrdší obranca...“ vracia sa najlepší strelec extraligy k svojmu poslednému zápasu v drese Michaloviec.

Najlepšie riešenie

Keď príde na ďalší reprezentačný zraz, za jeho menom bude klubová príslušnosť - Tatran Prešov.

„Aj keď s Michalovcami som mal zmluvu podpísanú ešte na ďalšie dva roky. Pokiaľ to tam fungovalo, tak som sa neobzeral po iných ponukách, možno by niekde v zahraničí aj boli, o zmene klubových farieb som začal uvažovať až po tom, keď Michalovce nedokázali plniť zmluvné podmienky. Myslím si, že to, že som sa dohodol s pánom Chmeliarom a Tatranom Prešov, je pre mňa najlepšie riešenie, lebo to mužstvo má už dobré meno aj na medzinárodnej scéne. Zmluvu som podpísal na štyri roky. Silná konkurencia v mužstve Tatrana mi vyhovuje, taká tam predsa musí byť. Už aj preto, že mužstvo čaká počas celého roka kvantum zápasov, a treba to rozložiť na všetkých hráčov. Mám za sebou dobrú sezónu, s celkom dobrou streleckou bilanciou, takže sa nebojím toho, že by som tam šancu nedostal. Škoda je však, že teraz som prišiel o šancu opäť si zahrať za národné mužstvo.“

Rád by mu pomohol oživiť šancu na Euro 2014 v Dánsku, aj keď vie, že proti dvom európskym hádzanárskym mocnostiam v priebehu štyroch dní to budú mať jeho spoluhráči veľmi ťažké.

Šancu na postup z tretieho miesta v skupine treba podporiť minimálne dvoma bodmi.

„Verím, že sa to podarí hneď v Bratislave s Chorvátskom. Keď bude plné hľadisko, diváci chlapcom pomôžu, mohli by sme vykonštruovať ešte nejaké prekvapenie. No bude to veľmi náročné, lebo podľa toho, čo som čítal, Chorváti prídu v najsilnejšom zložení, aj s hráčmi, ktorí hrali vo Final Four Ligy majstrov. Netrúfam si však predpovedať, aké sú naše šance postúpiť na európsky šampionát, či môžeme zabodovať skôr s Chorvátmi alebo Maďarmi, ale myslím si, že mužstvo má na to, aby odohralo s nimi dobré zápasy. No ťažko sa mi hovorí, keď s mužstvom nie som. Takto sa na všetko môžem pozerať len z pozície fanúšika,“ bude Patrik Hruščák drukovať spoluhráčom doma pred televízorom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hruščáka odsúdilo zranenie do úlohy fanúšika