Hruščák s Timkom si majú trénovanie košických hádzanárov rozdeliť

Dušan Timko viedol áčko v sezóne 2011/12.
Dušan Timko viedol áčko v sezóne 2011/12. (Autor: veja)
Sportnet|20. mar 2015 o 00:00

Predčasný odchod Jána Kolesára z lavičky A-mužstva 1. MHK Košice vedenie klubu trochu zaskočil.

Predčasný odchod Jána Kolesára z lavičky A-mužstva 1. MHK Košice vedenie klubu (presnejšie jedinú osobu vo vedení klubu, prezidenta Martina Farkašovského) trochu zaskočil. Narýchlo bolo treba nájsť trénera, ktorý to v závere sezóny v extralige dokoučuje.

KOŠICE. Dočasným nástupcom Jána Kolesára pri ligovom mužstve mal byť do konca sezóny (tri zápasy v nadstavbovej B-skupine) súčasný športový riaditeľ 1. MHK Dušan Timko.

Na lavičke oranžovo-čiernych bol už v sobotu v Modre (Košičania zvíťazili 24:22).

Ale nie je to celkom presná informácia, pretože v posledných dvoch zápasoch (v sobotu doma s ŠKP Bratislava a 28. marca v Martine) povedie košické áčko súčasný tréner starších dorastencov Ján Hruščák.

„Jano Kolesár nás svojím rozhodnutím trochu prekvapil, takže prezident klubu Martin Farkašovský musel hľadať narýchlo nejaké núdzové riešenie.

Že si to máme s Ferim (prezývka Jána Hruščáka - pozn. red.) nejako rozdeliť,“ vraví Dušan Timko.

„Ja som bol s chlapcami v sobotu v Modre, ale keďže teraz povediem mladší dorast v Bojniciach, v sobotu proti ŠKP Bratislava bude na lavičke A-mužstva Feri Hruščák. A zrejme aj v poslednom kole v Martine.“

Obaja spĺňajú kritériá Slovenského zväzu hádzanej, dokonca vlastnia „áčkovú“ trénerskú licenciu, takže nebol žiaden problém.

Problém bol jedine v tom, ako si to rozdelia, keďže obaja majú povinnosti aj pri mládežníckych družstvách.

„Na lavičke áčka musí byť tréner s licenciou, aby neboli pokuty, takže my s Dušanom Timkom si to musíme zariadiť tak, aby A-mužstvo ligu dohralo bez nejakých sankcií zo strany zväzu. V minulom kole som bol ja so staršími i mladšími dorastencami, a Dušan viedol áčko, teraz si to vymeníme. A ja pôjdem asi s mužstvom aj do Martina v poslednom kole,“ vraví Ján Hruščák, že tri kolá na dve rovnaké polovice sa nedali nijakovsky rozdeliť.

Novú sezónu riešiť ešte nechcú

Dušan Timko môže byť navýsosť spokojný, keďže takto bude mať v tomto ročníku extraligy stopercentnú bilanciu, s čím sa nemôže pochváliť ani Peter Dávid v Prešove...

Vidieť, že z cviku ešte nevyšiel, aj keď už dlhší čas seniorské družstvo neviedol.

„Bude to vari päť-šesť rokov, keď som bol trénerom košického áčka, ale ešte pred dvoma rokmi som viedol juniorskú reprezentáciu Slovenska a teraz mám na starosť mladší dorast 1. MHK Košice, takže prax mám, a plus je pre mňa aj to, že prakticky všetci hráči áčka prešli aj mojimi rukami.“

Ani pre Jána Hruščáka nie je záskok na lavičke A-mužstva z tohto pohľadu nič svetoborné, pretože viacerí jeho hráči pendlujú počas sezóny medzi dorastom a tímom dospelých.

V momentálnej situácii, v akej sa klub nachádza, je celkom reálne, že jeden z tejto dvojice povedie A-mužstvo košických hádzanárov aj v novej extraligovej sezóne.

„Ja by som ešte novú sezónu neriešil. Teraz chceme dohrať ešte túto so cťou. Ísť vyššie ani padnúť nižšie v tabuľke už nemôžeme, ale pokúsime sa našu misiu pri áčku ukončiť s plným bodovým ziskom. Potom si s prezidentom sadneme, a budeme to riešiť. Uvidíme čo bude, koľkí hráči odídu, či budú peniaze na ďalšiu sezónu,“ necháva Ján Hruščák budúcnosť ešte otvorenú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hruščák s Timkom si majú trénovanie košických hádzanárov rozdeliť