Hríbik s poľsko–bieloruskou misiou spokojný

Na víťaznej vlne. Miroslav Hríbik (vpravo) po pretekoch v poľskom Lubline.
Na víťaznej vlne. Miroslav Hríbik (vpravo) po pretekoch v poľskom Lubline. (Autor: archív)
Sportnet|11. júl 2013 o 00:00

Košičanovi Miroslavovi Hríbikovi sa v tejto sezóne zatiaľ vodí skvele.

Na wakeboarde svojich súperov zdoláva. Ďalšie prvenstvá si pripísal na súťažiach v Poľsku aj v Bielorusku. Člen Maxx sport clubu, za ktorý jazdí vo wakeboardingu, chce najbližšie nadviazať na úspešné výsledky aj na vodných lyžiach, kde preteká za košický Trixen. Majster sveta vo vodnom lyžovaní za vlekom sa teraz predstaví na domácej vode na košickom jazere na pretekoch IQ Servis Cup.

KOŠICE. Vo vodnom lyžovaní za vlekom sa už dávnejšie etabloval vo svetovej elite. Vo wakeboardingu sa z roka na rok posúva vyššie.

A víťazí aj na podujatiach v zahraničí. Medzinárodné preteky Wake Fighters za vlekom v poľskom Lubline ovládli jazdci Maxx sport clubu.

„Náš klub získal zlato vo wakeboarde aj vo wakeskate, ten vyhral Michal Paška. Pred rokom som bol v Lubline tretím, teraz sa mi podarilo vyhrať. Prostredie tam poznám dôverne, roky som tam pretekal na vodných lyžiach,“ spokojný bol Miro Hríbik s poľskou misiou.

V Bielorusku po prvý raz v lete

Rovno z Poľska cestoval Miro do Bieloruska. Tam sa konal Poľský pohár. A aj ten vyhral. „Všetko ide tak, ako som si predstavoval. Letel som z Poľska do Bieloruska, do Minska, ušetril som veľa času. Bielorusi sú svetová špička vo vodnom lyžovaní, ale pustili sa aj do wakeboardingu. Na preteky ma pozvali, s tým, že celý týždeň som domácim pomáhal na tréningoch,“ uviedol slovenský reprezentant v dvoch športových odvetviach.

„V Bielorusku som bol vlastne premiérovo v teplom období. Po prvý raz som tam šiel ako osemročný a potom rok čo rok na sústredenie, no to sme v zime trénovali vodné lyžovania v bazéne a vonku bolo aj 30 pod nulou, všetko bolo zasnežené. I teraz som si bral prechodové bundy, ale zbytočne, cez deň bolo príjemných tridsať stupňov. Tak aspoň viem, ako vyzerá táto krajina v lete.“

Pripravuje sa na IQ Servis Cup

Hríbik je teraz doma. Usilovne trénuje.

„Momentálne sa začínam pripravovať na IQ Servis Cup v Košiciach. Ide o tradičné medzinárodné preteky vo vodnom lyžovaní za vlekom. Zíde sa tu skvelá konkurencia, s výnimkou Poliakov, ktorí majú domáci šampionát takmer celá špička z Európy. V najbližších dňoch teda ráno a večer trénuje na vodných lyžiach a cez obed sa venujem wakeboradingu, aby som ani z toho nevypadol.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hríbik s poľsko–bieloruskou misiou spokojný