Hráčom roka Forsberg, Hossa v druhom All-star tíme

SITA|4. jún 2003 o 11:08

ST. LOUIS 4. júna (SITA) - Stredný útočník Colorado Avalanche Peter Forsberg sa v ankete prestížneho magazínu The Sporting News stal hráčom roka v NHL. Švéd dopomohol 29 gólmi a 77 asistenciami lavínam k rekordnému deviatemu titulu v Severozápadnej divízi

i a bol najproduktívnejším hráčom základnej časti. Navyše s 52 plusovými bodmi dominoval celej NHL aj v tomto ukazovateli. Forsbergovi dalo hlas 101 z 263 hlasujúcich hráčov. O sedem hlasov menej dostal jeho krajan Markus Näslund z Vancouveru. "Je to pre mňa veľká česť. Sezóna bola veľmi dlhá, vždy však chcem pomôcť svojmu mužstvu. Preto aj toto ocenenie beriem aj ako ocenenie výkonov mojich spoluhráčov," uviedol Peter Forsberg. Najlepším trénerom NHL podľa The Sporting News sa stal Jacques Lemaire z Minnesoty a do klubu slovenských hokejistov Mariána Gáboríka a Ľubomíra Sekeráša putovalo aj ocenenie pre najlepšieho generálneho manažéra, ktoré získal Doug Risebrough. Lemaire dostal od trénerov, ktorí sa do ankety zapojili, 15 z 21 hlasov, Risebrougha dalo na prvé miesto 16 zo 45 generálnych manažérov alebo prezidentov. Za nováčika roka vyhlásili krídelníka Detroitu Henrika Zetterberga. Švédsky útočník len tesne zdolal obrancu St. Louis Barreta Jackmana. V All-star výberoch podľa The Sporting News malo vďaka Mariánovi Hossovi z Ottawy, ktorý figuruje v druhom tíme hviezd, zastúpenie aj Slovensko. V prvom tíme sú okrem Forsberga a Näslunda aj útočník Todd Bertuzzi z Vancouveru, obrancovia Nicklas Lidström z Detroitu a Al MacInnis zo St. Louis a brankár Martin Brodeur z New Jersey. Do druhého sa okrem Hossu dostali do útoku ešte center Joe Thornton z Bostonu a krídelník Milan Hejduk z Colorada, obrancovia Rob Blake z Colorada a Sergej Gončar z Washingtonu a brankár Marty Turco z Dallasu.


Ocenenia NHL podľa The Sporting News:

  • Najlepší hráč sezóny: Peter Forsberg (Colorado)
  • Najlepší nováčik: Henrik Zetterberg (Detroit)
  • Tréner roka: Jacques Lemaire (Minnesota)
  • Generálny manažér roka: Doug Risebrough (Minnesota)

All-star tímy:

I. Martin Brodeur (New Jersey) - Nicklas Lidström (Detroit), Al MacInnis (St. Louis) - Markus Näslund (Vancouver), Peter Forsberg (Colorado), Todd Bertuzzi (Vancouver)

II. Marty Turco (Dallas) - Rob Blake (Colorado), Sergej Gončar (Washington) - Marián Hossa (Ottawa), Joe Thornton (Boston), Milan Hejduk (Colorado)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hráčom roka Forsberg, Hossa v druhom All-star tíme