Hráčmi týždňa brankár Phoenixu Boucher a útočník Calgary Iginla

TASR|12. jan 2004 o 22:44

New York 12. januára (TASR) - Defenzívnym hráčom týždňa v zámorskej NHL sa stal brankár Phoenixu Coyotes Brian Boucher, ktorý sa zapísal do histórie. ...

New York 12. januára (TASR) - Defenzívnym hráčom týždňa v zámorskej NHL sa stal brankár Phoenixu Coyotes Brian Boucher, ktorý sa zapísal do histórie. Dvadsaťsedemročný gólman kojotov v priebehu siedmich dní vychytal dva shutouty a celkovo rekordných päť v rade, čím prekonal 55 rokov starý rekord brankára Montrealu Billa Durnana. Bouchera prekonal až v 7. minúte nedeľňajšieho súboja proti Atlante (1:1) Randy Robitaille a zastavil tak nepriestrelnosť pôvodne brankárskej dvojky Seana Burka na neuveriteľných 325 minútach. Protikandidátmi Bouchera na zisk ocenenia boli brankári Andrew Raycroft (Boston Bruins) a John Grahame (Tampa Bay Lightning).

Honor za Ofenzívneho hráča týždňa získal pravý krídelník Calgary Flames Jarome Iginla. Ten za uplynulý týždeň nazbieral v štyroch zápasoch úctyhodných 10 bodov za 5 gólov a rovnaký počet asistencií. V tabuľke pravdy si zároveň polepšil o 6 plusových bodov. Vďaka mimoriadnej efektivite svojho kapitána dokázal kanadský tím zvíťaziť až v troch stretnutiach minulého týždňa a zaknihoval si len jednu prehru. Protikandidátmi útočníka tmavej pleti boli netradične dvaja obrancovia - Sheldon Souray (Montreal Canadiens) a Adam Foote (Colorado Avalanche). Rovnako bol medzi nominovanými na zisk ocenenia i slovenský krídelník v službách Ottawy Senators Marián Hossa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hráčmi týždňa brankár Phoenixu Boucher a útočník Calgary Iginla