Hráčky Good Angels nepripustili prekvapenie

Postúpili. Košické basketbalistky sú vo finále.
Postúpili. Košické basketbalistky sú vo finále. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|8. apr 2013 o 00:00

Včera podvečer prišla takmer tisícka podkošových fanúšikov na tretí semifinálový zápas basketbalovej extraligy žien.

Včera podvečer v Inifinity aréne, v dobe, keď sa hral prvý hokejový extraligový finálový duel, prišla takmer tisícka podkošových fanúšikov na tretí semifinálový zápas basketbalovej extraligy žien, v ktorom v regionálnom derby hráčky majstrovského Good Angels Košice zdolali Sp. N. Ves presvedčivo o 38 bodov (87:49).

KOŠICE. Po hladkom semifinálovom víťazstve si Košičanky zaistili postup do finále, kde sa stretnú s Ružomberkom. Spišiačky tak čaká súboj o bronz so Šamorínom.

Bezprostredne po stretnutí sme na palubovke oslovili mladú nádejnú košickú hráčku Barboru Bálintovú, ktorá celkovo v zápase odohrala 21 min. a 38 sek. A pripísala si osem bodov.

„Napriek všetkému bol tento tretí zápas náročný. Mne sa hralo v pohode, ale viem, že mám ešte rezervy, na odstránení ktorých musím popracovať, aby som bola na palubovke ešte platnejšou hráčkou.“

Jej tréner Maroš Kováčik mal výstižnú poznámku k zápasu. „Nebyť našich stratených 27 lôpt, naše víťazstvo mohlo byť viac dominantnejšie,“ čo hovorí za všetko.

Najlepšou hráčkou hosťujúceho tímu bola česká legionárka Romana Stehlíková. „Hráčky Good Angels boli po všetkých stránkach lepšie. Aj tieto naše tri duely s nami nám ukázali, v ktorých basketbalových ukazovateľoch nás tlačí topánka a kde sa musíme ešte zlepšiť, aby sme sa čo najlepšie pripravili na play–off súboje o konečné tretie miesto.“

Jej tréner David Demečko gratuloval domácemu tímu k víťazstvu. „Ak by sme mali vyššie percento streľby, mohol byť konečný stav iný,“ skonštatoval.

No a teraz podkošový ženský fanúšik sa môže tešiť na záverečnú bodku. V rozhodujúcich play–off súbojoch o konečné umiestnenie.

Fakty

Ružomberok - Šamorín 70:51 (44:18) - konečný výsledok série 3:0, Ružomberok postúpil do finále.

Good Angels Košice – Sp. N. Ves 87:49 (43:20) - konečný výsledok série: 3:0, do finále postúpil Good Angels Košice.

Najviac bodov: Quigleyová 15, Kulichová 14, Pindrochová 11 - Stehlíková 16, Jalčová 11, Palušná 9.

red.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hráčky Good Angels nepripustili prekvapenie