Hráči sa s vedením NHL stále nedohodli

Donald Fehr (vľavo).
Donald Fehr (vľavo).
SITA|23. okt 2012 o 11:24

Hráči sa s vedením NHL stále nedohodli. Štvrtok je hraničný termín.

Hráči NHL sa s asociáciou stále nedohodli. Štvrtok je hraničný termín.

NEW YORK. Ani pondelkové rokovania medzi vedením zámorskej hokejovej NHL a jej hráčskou asociáciou o novej kolektívnej zmluve nepriniesli pokrok.

Obe strany neustúpili od svojich požiadaviek, no dohodli sa na pokračovaní rozhovorov ešte počas tohto týždňa.

Vo štvrtok je pritom hraničný termín na dohodu, ak účastníci rokovaní chcú zachovať nádej na odohranie celej sezóny s 82 zápasmi pre každý klub v základnej časti.

"Nie som si istý, že je nejaký dôvod na stretnutie, ak si nepovieme nič nové. Náš postoj sme asociácii prezentovali v utorok a opäť vo štvrtok," uviedol zástupca komisára NHL Bill Daly a pokračoval: "Ak sa druhá strana chce stretnúť a hovoriť o minulotýždňovej ponuke, vie, ako a kde nás zastihne."

Neústretovosť majiteľov klubov sa nepáči šéfovi NHLPA Donaldovi Fehrovi. "Najprv vyhlásia, že chcú dohodu, no vzápätí si dajú podmienky, že stretnutie bude mať zmysel iba v prípade, ak sa bude hovoriť o ich ponuke. Je to divné. Nie je to cesta, ako dospieť k dohode. Vyjednávanie je o ústupkoch oboch strán, nie iba o ziskoch pre jednu," poznamenal zástupca hráčov.

Ako je známe, pred týždňom vedenie ligy ponúklo rozdelenie ziskov na polovicu, no NHLPA reagovala o dva dni neskôr protiponukami, ktoré majitelia za niekoľko minút zmietli zo stola. Rokovania síce počas víkendu pokračovali za zatvorenými dverami, no nepriniesli nijaký výsledok. Asociácia sa okrem rozdelenia vysokých ziskov zaoberá najmä otázkou súčasných dlhodobých kontraktov, ktoré chce vedenie ligy aj so spätnou platnosťou regulovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hráči sa s vedením NHL stále nedohodli