Hossov návrat počas budúceho týždňa je reálny

TASR|11. nov 2009 o 21:06

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa by sa do súťažného diania v zámorskej NHL mohol vrátiť už na budúci týždeň.

Chicago.

Podľa generálneho manažéra Chicaga Blackhawks Stana Bowmana s určitosťou nastúpi v niektorom zo zápasov "jastrabov" vonku, zverenci Joela Quennevillea začnú turné po klziskách súperov 19. novembra.

"Otázkou je len to, či jeho návrat bude na začiatku, v strede alebo na konci našej sedemzápasovej šnúry vonku. Viac nám napovie budúci týždeň," povedal Bowman.

Hossa už trénuje s tímom a snaží sa dostať do "starej" formy po tom, ako podstúpil operáciu zraneného ramena v lete tohto roku.

"Každým dňom sa cítim lepšie a vo štvrtok alebo v piatok budem pripravený na prvý kontakt," povedal pre Chicago Tribune krídelník, ktorý sa doteraz pripravoval so spoluhráčmi, ale vyhýbal sa fyzickým stretom.

"Bude tam jemný kontakt, nie na maximum, ale bude. Bude to dobrým testom - ak prejdem, potom môžem ísť čoskoro naplno."

Pôvodne sa mal vrátiť najlepší strelec Red Wings z minulej sezóny (40 gólov) na klziská NHL na konci novembra, najnovšie prognózy však už naznačili skorší termín.

"Približne sa to zhoduje s časom 4 mesiacov po operácii. Ak sa nebudem cítiť na 100 percent, počkám ešte týždeň, naopak, ak budem skôr fit, nastúpim o týždeň skôr."

Hossa naposledy hral v minuloročnom play off, takže hokejovo už stihol poriadne "vy(c)hladnúť".

"Už je to veru nejaký čas, teším sa na súťažný ľad. Už ma unavuje vykorčuľovávať si len tak pre seba. Streľba je bez bolesti, to je to hlavné, kondične sa to tiež zlepšuje, pracujem na sebe v posilňovni."

Blackhawks príde návrat Hossu vhod, útok sa im oslabil o všestranného centra Davea Bollanda, ktorého zranenie chrbta vyradilo z hry na 4 mesiace, krídelník Adam Burish je mimo hry na neurčito pre problémy s kolenom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossov návrat počas budúceho týždňa je reálny