Hossa spoznáva detroitský ľad, má za sebou prvý tréning v Joe Louis Arene

TASR|9. sep 2008 o 10:00

Detroit 9. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa si v pondelok v Joe Louis Arene prvýkrát zakorčuľoval v spoločnosti nových spoluhráčov ...

Detroit 9. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa si v pondelok v Joe Louis Arene prvýkrát zakorčuľoval v spoločnosti nových spoluhráčov zo zámorského klubu Detroit Red Wings.

"Je to opäť niečo nové v mojom živote. Svoju pozornosť už zameriavam iba na sezónu a nový tím, na oboje sa veľmi teším," uviedol rodák zo Starej Ľubovne.

Hossa počas prestupového obdobia odmietol dlhodobé kontrakty od iných tímov a prijal ponuku úradujúceho víťaza Stanleyho pohára. S klubom podpísal začiatkom júla zmluvu na jeden rok za 7,5 milióna dolárov. Strelec dosiaľ 299 gólov v NHL dúfa v zisk profiligovej trofeje.

"Chcel som ísť do víťazného tímu. To je hlavný dôvod, prečo som tu. Chcem víťaziť. Nič viac, nič menej," neskrýva plány pravý krídelník, ktorý v súčasnosti býva u kamaráta a spoluhráča Tomáša Kopeckého, no hľadá si niečo vlastné. "Kopy sa o mňa dobre stará. Síce nevarí, ale stále niekam chodíme," dodal Hossa.

Nachádzate sa tu:
Domov