Na Slovensku vznikol nový cyklistický tím. Cieľom je miestenka na OH 2024

Na archívnej snímke slovenský cyklista Tomáš Nagy z PROefekt team Slovensko.
Na archívnej snímke slovenský cyklista Tomáš Nagy z PROefekt team Slovensko. (Autor: TASR)
SITA|28. jan 2022 o 14:13

Na Slovensku je to prvý horský kontinentálny tím.

BRATISLAVA. S cieľom získať miestenku na OH 2024 v Paríži pre súťaž mužov v horskej cyklistike vznikol na Slovensku nový prokontinentálny tím PROefekt Across CST team.

Venovať sa však nebude len horskej, ale aj cestnej cyklistike. V tomto smere má za cieľ vybojovať si právo štartu na pretekoch Okolo Slovenska.

"Na Slovensku je to prvý horský kontinentálny tím. Vnímam to ako vyvrcholenie desaťročného úsilia.

V PROefekte sa nám vyformoval elitný tím, ktorý už dlhšie dosahuje kvalitné výsledky nielen v horskej, ale aj cestnej cyklistike, dokonca aj v ďalších športoch, ako napríklad v skialpinizme, behu či duatlone,“ povedal zakladateľ tímu Juraj Karas.

"Vývoj na svetovej cyklistickej scéne ukazuje, že všestrannosť a kombinovanie viacerých disciplín prispieva k výnimočným výkonom a dominantnosti.

Preto u nás majú priestor jazdci v horskej aj cestnej cyklistike, ktorí môžu spoločne kombinovať obe disciplíny,“ doplnil.

Členmi tímu podľa jeho prezentácie sú: Jakub Jenčuš, Kristián Jánošík, Florián Papcun, Filip Sklenárik, Tomáš Burcák, Marek Čontofalský, Miroslav Malíšek, Martin Mečiar, Jakub Pišoja a Juraj Karas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Na Slovensku vznikol nový cyklistický tím. Cieľom je miestenka na OH 2024