Holaň sa upísal Zvolenu na dva roky

SITA|27. mar 2008 o 14:50

ZVOLEN 27. marca (SITA) - Vedenie HKm Zvolen podpísalo vo štvrtok dvojročný kontrakt s ročnou opciou s českým trénerom Milošom Holaňom. Bývalý český hokejový reprezentant získal v roku 1993 Zlatú hokejku.

V tom istom roku ho draftovala Philadelphia, v NHL odohral 49 zápasov. Trénerstvu sa venuje deväť rokov, začínal v Sareze Ostrava, neskôr sa stal vo Vítkoviciach hlavným koučom a posledný rok pôsobil v nórskom Lillehammeri pri B-tíme. "Zvolen patrí medzi známe slovenské kluby. Ponuku si veľmi vážim. Verím, že dôveru, ktorú mi dali funkcionári Hkm, splatím," uviedol po podpise zmluvy nový kormidelník mužstva spod Pustého hradu Miloš Holaň. Zvolenčania si od neho sľubujú lepšie umiestnenie ako v sezóne 2007/2008, keď skončili na 6. priečke. "Keďže sme tím omladili, chceme dať priestor mladému trénerovi. Veríme, že i výsledky pod jeho taktovkou budú mať stúpajúcu tendenciu. Poznali sme Holaňa ako aktívneho hráča a poznáme i jeho povahu. Charaktery ľudí sa rokmi nemenia, navyše je to náročný a cieľavedomý tréner, ktorý túži dosiahnuť dobrý výsledok. Tieto fakty zavážili, preto sme sa rozhodli práve pre Miloša Holaňa," povedal generálny manažér HKm Zvolen Ivan Piovarči.

Vo Zvolene, kde sa po vyradení vo štvrťfinále extraligy rozlúčili s 9 hráčmi, začnú s prípravou na ďalšiu sezónu pravdepodobne 1. mája. "Mužstvo sa totálne zmenilo. Nezostal tu ani brankár a odišli aj ďalší skúsení hráči. Po tom, čo sa stalo v play off, sa vedenie rozhodlo, že pôjde inou cestou a ja som tomu rád. Verím, že spoločnými silami vytvoríme dobrý káder. Bude to chcieť trpezlivosť, som však maximalista a chcem dosiahnuť so Zvolenom úspech. K hráčom chcem byť kamarátsky, no budú platiť určité mantinely i pravidlá, ktoré chceme ctiť. Iba tak to môže dobre fungovať," predostrel svoje plány vo Zvolene Miloš Holaň.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Holaň sa upísal Zvolenu na dva roky