Hokejovým fanúšikom z Arizony je v Prahe zima

Diane Bagnascová (vpravo) s najmladšou fanúšičkou Phoenixu, 12-ročnou Elizabeth Olsonovou, na včerajšom tréningu tímu Coyotes v pražskej O2 aréne.
Diane Bagnascová (vpravo) s najmladšou fanúšičkou Phoenixu, 12-ročnou Elizabeth Olsonovou, na včerajšom tréningu tímu Coyotes v pražskej O2 aréne. (Autor: Ondrej Gajdoš)
Sportnet|9. okt 2010 o 13:00

Fanúšikovia cestovali za hokejom vyše desaťtisíc kilometrov.

PRAHA. Sobotňajšie rozkorčuľovanie hokejistov Phoenixu v pražskej O2 aréne sledovalo v hľadisku aj šesťdesiat fanúšikov tímu Coyotes z Arizony. Precestovali vyše desaťtisíc kilometrov, aby mohli vidieť prvé dva zápasy Phoenixu v novom ročníku NHL proti Bostonu.

Oblečení v dresoch svojich obľúbených hráčov pozorovali, aké bude zloženie útokov aj obranných dvojíc.

"České útočné trio Vrbata - Hanzal - Průcha nenastúpi v jednom útoku tak ako v poslednom prípavnom stretnutí v Rige," postrehla svižná tridsiatnička Diane Bagnascová. "Kouč Dave Tippett zaradil namiesto Průchu veterána Whitneya. Tréner vždy vie, čo robí."

Američanka s talianskymi koreňmi zaplatila za zájazd do Prahy tritisíc dolárov, doma je pravidelnou návštevníčkou na zápasoch NHL.

"Chcela som sa vrátiť do Česka, lebo už pri prvej návšteve so spolužiakmi z univezity v roku 2007 sa mi v hlavnom meste zapáčilo," vysvetľovala. "Je tu čo obdivovať, v obchodoch sa dobre nakupuje a večer si potom vychutnávame výborné pivo. Len keby tu nebola taká zima..."

V Prahe včera svietilo slnko, teplomer ukazoval 17 stupňov Celzia.

"Vo Phoenixe máme v týchto dňoch vyše 35 stupňov Celzia," porovnávala zhovorčivá Američanka. "Hokejisti si už zvykli, že na tréning do arény na predmestí v Glendale chodia v šortkách a v tričkách s krátkymi rukávmi."

Coyotes majú svojich priaznivcov, ale dosť fanúšikov ide na hokej len kvôli zábave. "Dá sa to rozdeliť tak na polovicu, jedny poznajú pravidlá a idú do hľadiska za hokejom, ostatní veľmi na pravidlá nepozerajú a chcú sa baviť," dodala na záver jedna z najvernejších obdivovateliek "Kojotov".

NHL prišla do Phoenixu v roku 1996 premiestnením kanadského klubu Winnipeg Jets a na horúcom juhu USA si našla nových priaznivcov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hokejovým fanúšikom z Arizony je v Prahe zima