Hokejovej Liga majstrov sa nedarí, je prípravou bez záujmu divákov

Košičania takto odchádzali z ľadu po prehre 1:2 v 2. kole Ligy majstrov s tímom Kärpät Oulu v Košiciach.
Košičania takto odchádzali z ľadu po prehre 1:2 v 2. kole Ligy majstrov s tímom Kärpät Oulu v Košiciach. (Autor: TASR)
Sportnet|24. sep 2014 o 17:56

Zástancovia cez leto nový hokejový projekt obhajovali. Hovorili, že hokejovej Lige majstrov treba dať čas. Lenže prvé kolo európskej súťaže v priebehu jednotlivých národných líg dopadlo fiaskom.

BRATISLAVA. Väčšina klubov berie Ligu majstrov stále ako prípravu, zápasy navyše veľmi nelákajú ani divákov.

Predstavte si nasledujúcu situáciu: futbalová Sparta ako úradujúci majster českej ligy odcestuje k predposlednému zápasu v základnej skupine Ligy majstrov v podstate s béčkom.

Domov sa vráti s debaklom, hoci mohla bojovať o postup do ďalšej fázy. Zvláštne, však?

A práve to sa nedávno stalo v hokeji. Český Zlín totiž kvôli trápeniu v extralige šetril opory a zo švédskeho hlavného mesta si doviezol debakel 0:8 od miestneho Djurgärdenu. Téme sa venoval český server idnes.cz.

Liga majstrov je druhoradá

„Užitočnejšie by bolo, keby sme zregenerovali a v pokoji sa pripravovali na piatkový zápas s Pardubicami. Najhoršie je cestovanie, to nikomu nepridá,“ tvrdil ešte pred zápasom útočník Ondřej Veselý, ktorý takisto zostal doma.

„Liga majstrov je pre nás celkom druhoradá. Viac než debakel 0:8 ma mrzí, že sme prehrali prvé štyri zápasy v extralige,“ doplnil vo vysielaní Rádia Zlín Petr Leška, ďalší z odpočívajúcich.

Navyše, duel videlo v Štokholme len 871 divákov. Ešte o šesť ľudí nižšie číslo svietilo na počítadle v Pardubiciach, kde domáci prehrali s talianskym Bolzanom 1:3.

„Žiadnych hráčov skúšať nebudeme. My musíme Bolzano poraziť, aby sme dôstojne ukončili základnú časť v Lige majstrov,“ povedal asistent trénera Miloš Říha ml. pred zápasom, na ľade to ale bola nuda z oboch strán.

A návštevnosť zápasov Ligy majstrov v utorok takisto zaostávala za obvyklými počtami. Napríklad vo švajčiarskom Klotene prišlo len 1 117 ľudí.

Šancu dostali mladí

Práve teraz by mali základné skupiny vrcholiť, skôr sa ale zdá, že je to stále iba príprava. Vítkovice hrali v nemeckom Ingolstadte (4:5 po sn) bez deviatich hráčov základnej zostavy.

„Mladí chalani sa mohli ukázať. Tí, čo hrajú menej, tak mohli ukázať, že na to majú,“ hľadal útočník Vladimír Svačina pozitíva v rozhovore pre klubový web.

„Nehodnotil by som to ako neúspešnú misiu, je to prvý ročník. Príprava na sezónu to bola luxusná, také celky by sme zháňali na priateľské zápasy ťažko,“ dodal s tým, že budúci rok sa Ostravčania z neúspechu poučia a zabojujú o postup.

Zaujímavé je, že po utorkových zápasoch ostala nádej na postup dvom českým klubom, ktoré projekt Ligy majstrov neustále obhajujú. A tak k tomu aj pristupujú.

O to viac mohlo hokejistov Třinca mrzieť, keď prehrali s fínskym klubom Tappara Tampere, za ktorý prvýkrát chytal dvadsaťročný Dominik Hrachovina. Český junior si príležitosť v zápase medzi dospelými chválil. „Toto bol akoby priateľský zápas. Ale určite to dokáže trénerom i organizácii, že môžem medzi mužmi chytať a o tom to je,“ hovoril Hrachovina.

Sparta do Mannheimu išla šesť hodín autobusom v plnej zostave. Ziskom jediného bodu si pražský celok skomplikoval postup a hráčov prekvapila slabá atmosféra v aréne.

„Nebolo to také, ako som čakal, cez víkend vraj bolo na zápase nemeckej ligy vypredané,“ povedal Lukáš Pech pre klubový web. „V odvete chceme uspieť a vybojovať postup do play-off,“ dodal sparťanský útočník.

V Košiciach vypredal Slovan

V porovnaní s Českom to v Košiciach s návštevnosťou to doteraz nebolo také zlé. Extraligové zápasy ani duely Ligy majstrov košickú Steel arénu v tejto sezóne ešte nevypredali, v príprave sa to však podarilo bratislavskému Slovanu.

Na stretnutie niekdajších rivalov sa prišlo pozrieť 8347 ľudí. Oproti tomu, duel Ligy majstrov proti českému Libercu videlo 4144 divákov. Košice v ňom zvíťazili 4:3 a do tabuľky skupiny A si pripísali prvé body.

Úradujúci slovenský majster hral zápas Ligy majstrov aj v stredu podvečer, proti fínskemu Kärpät Oulu. V prvom vzájomnom dueli prehrali Košičania ešte v auguste 1:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Hokejovej Liga majstrov sa nedarí, je prípravou bez záujmu divákov