Hokejistky prehrali a vypadli z elitnej kategórie

(Autor: archív - AP)
TASR|13. apr 2012 o 22:13

Slovenské hokejistky sa o rok už nepredstavia v elitnej kategórii majstrovstiev sveta.

BURLINGTON. V piatkovom druhom zápase série o záchranu na svetovom šampionáte v americkom Burlingtone podľahli Nemecku 1:3, celú sériu prehrali 0:2 a zo spoločnosti najlepších vypadli.

Nemky dosiahli dva góly v oslabení, čo sa slovenským hráčkam stalo osudným. V predošlom dueli prehrali smolne v samostatných nájazdoch.

Nemky sa ujali vedenia už v úvodných minútach práve vďaka gólu v oslabení. Vedenie poistili gólom do šatne pred druhou prestávkou a hoci zverenky trénera Miroslava Karafiáta v tretej časti znížili stav, nedokázali zužitkovať obrovský tlak, ktorý vyvinuli na nemeckú bránku v poslednej tretine.

Nemky sa nielenže ubránili, ale dokázali dať ešte jeden gól v oslabení, čo bola daň za výraznú útočnú aktivitu Sloveniek snažiacich sa vyrovnať za každú cenu.

Slovenský tím si tak odnáša jediné víťazstvo z MS v Burlingtone, a to práve nad Nemeckom, ešte v skupinovej fáze.

Zaujímavosťou je, že s oboma výkonnostne podobnými súpermi prehrali na tomto šampionáte len veľmi tesne.

Švajčiarkam v kľúčovom zápase základnej skupiny podľahli 1:2 a s Nemkami prehrali v prvom súboji o záchranu 1:2 po samostatných nájazdoch. Práve tieto tesné prehry ich nakoniec stáli budúcoročnú účasť v elitnej kategórii.

V budúcej sezóne však budú Slovenky okrem boja o návrat medzi elitu priamo nasadené aj do hlavnej fázy kvalifikácie na olympijský turnaj 2014 v Soči.

ico

SLOVENSKO - Nemecko 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

o záchranu, 2. zápas:

Góly: 47. Čupková - 5. Zornová, 39. Anwanderová, 55. Eisenschmidová. Rozhodovali: Picavetová (Fr.) - Hanrahanová, Johnsonová (USA), vylúčené: 2:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:2, 200 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hokejistky prehrali a vypadli z elitnej kategórie