Hokejisti rozdávali radosť i peniaze

(Autor: Gabriel Kuchta)
Vojtech Jurkovič|10. aug 2010 o 20:43

Hokejové parádičky i dojaté tváre zdravotne postihnutých detí na invalidných vozíčkoch. Hviezdy NHL bavili nitrianske hľadisko a svojou charizmou pritiahli podnikateľov ochotných prispieť na charitu pod strechou Nadácie Miroslava Šatana.

NITRA. Marián Hossa dorazil na striedačku výberu hviezd okolo Miroslava Šatana nenápadne až v desiatej minúte. Sedel na nej v civile, kým jeho spoluhráč a rovnako víťaz Stanley Cupu Tomáš Kopecký so svojím číslom 82 v prestávke už odovzdával šek pre jedno zo zdravotne postihnutých detí na invalidom vozíčku.

Hral sa hokej v typickom exhibičnom tempe. Hráči sa nezrážali telom, nelietali naplno, no o to pestrejšie ponúkali technické parádičky.

Prvý útok výberu hviezd, ktorý koučovala dvojica trénerov slovenskej reprezentácie Glen Hanlon - Ľubomír Pokovič, nastúpil v zložení Gáborík - Róbert Petrovický - Šatan.

Organizátor exhibície Šatan vytiahol hneď v prvej tretine ovečkinovský kúsok. Po driblingu pomedzi nohy posunul puk do prázdnej bránky Petrovickému. Ktorýsi z hráčov výberu hviezd sa pred vlastným brankárom Križanom pozabudol pri kurióznom vlastnom góle.

Domáci Nitrania sa neprizerali nečinne, v ich drese sa predstavili nové posily - útočník David Moravec, olympijský víťaz z Nagana 1998 a dvojnásobný majster sveta v drese Česka, v bránke zase Michal Fikrt, ktorý sa vrátil do Nitry po štyroch rokoch. V útoku mal premiéru technik Gabriel Špilár.

V súčasnosti už neaktívni veteráni Cíger s Bondrom korčuliarsky vonkoncom nezaostávali, v obrane nemohol nevynikať Zdeno Chára.

Veľké sólo patrilo cez prestávku Petrovi Štítovi, jedinému registrovanému hráčovi sledge hokeja na sánkach. Rodák z Dolného Kubína, ktorý hráva súťaž v tíme Zlína, predviedol niekoľko pozoruhodných individuálnych kúskov.

Vďační nitrianski diváci, ale aj hráči, sa bavili až do konca. Skóre bolo vysoké, no stále viac menej pohodovo tesné.

Nakoniec sa skončil zápas magickým výsledkom 12:12. Rozhodlo sa v samostatných nájazdoch, v ktorých boli úspešnejši domáci hokejisti Nitry.

HC Nitra - Tím hviezd 12:12 (3:5, 6:4, 3:3) - dodatkové samostatné nájazdy: 3:1.

Góly: 7. a 12. M. Slovák, 13. a 38. G. Saliji, 22. a 49. S. Saliji, 35. a 54. Uhnák, 30. M. Kováčik, 36. T. Chrenko, 39. Čaládi, 43. Spilar - 14., 19., 27., 33. a 60. Gáborík, 9., 27. a 47. Šatan, 2. Cíger, 20. Chára, 33. Meszároš, 56. Tatar, 5500 divákov.

Tím hviezd: Janus (Križan) - Chára, Meszároš, Višňovský, Švarný, Lintner, Sekera - Gáborík, Róbert Petrovický, Šatan - Cíger, Bližňák, Bondra - T. Kopecký, Tatar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov