Hokejisti HC Košice zdolali Skalicu, hoci prehrávali

Na snímke vpravo hráč HC Košice Richard Jenčík, uprostred hráč HK 36 Skalica Pavel Brendl a vľavo brankár HK 36 Skalica Patrik Romančík.
Na snímke vpravo hráč HC Košice Richard Jenčík, uprostred hráč HK 36 Skalica Pavel Brendl a vľavo brankár HK 36 Skalica Patrik Romančík. (Autor: TASR)
TASR|4. dec 2015 o 20:00

Gólový účet zápasu otvorili hostia vo svojej prvej presilovke, no potom až päťkrát inkasovali.

KOŠICE. V 5. minúte nabil Pašek obrancovi Reichelovi, ktorý spomedzi kruhov nedal Melicherčíkovi šancu - 0:1. Domáci v nasledujúcich minútach zvýšili aktivitu, ktorá priniesla nevyužité príležitosti Hrnku, Bartánusa i Cebáka. Košičanov v aktivite brzdili viaceré vylúčenia, no v závere prvej časti mali možnosť presilovej hry o dvoch hráčov.

V 21. minúte, keď už hostia hrali so štyrmi korčuliarmi, vystrelil košický obranca Deyl a jeho pokus dorazil do skalickej bránky Bartoš. Krátko na to hrali domáci ďalšiu presilovku. Puk sa po Šedivého strele odrazil k Bartánusovi, ktorý pred odkrytou bránkou nezaváhal - 2:1.Vydarenú päťminútovku domácich zvýraznil v 25. minúte Bortňák, keď zblízka prekonal Romančíka.

Mali viac z hry

Aj v ďalších minútach to boli domáci, kto mal viac z hry. Skaličania však zlepšili defenzívu a Košičania sa tak do výhodných pozícií dostávali najmä v presilovkách. V ďalšej z nich, v 35. minúte, dorazil strelu Šedivého Matej Češík. Jeho zásah bol zároveň 4000. gólom HC Košice v základnej časti v najvyššej hokejovej súťaži. Skaličanov vrátil do zápasu gól Baráka 42 sekúnd pred druhou prestávkou.

V úvode tretej časti hostia síce "prežili" dve oslabenia, no už počas hry s piatimi hráčmi inkasovali ďalší gól. V 47. minúte nechali priveľa priestoru Lelkešovi, ktorý pred bránkou ponúkol puk Boltunovi a ten pohodlne upravil na 5:2. Hostia sa v záverečnej tretine pred brankára Melicherčíka príliš nedostávali. Skorigovať výsledok mohol v 57. minúte Skaličan Lantoš, po rýchlom úniku však Melicherčíka neprekonal.

Štatistika

HC Košice - HK 36 Skalica 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)

Góly: 21. Bartoš (Deyl, Jenčík), 23. Bartánus (Suja, Šedivý), 25. Bortňák (Boltun), 35. Češík (Šedivý, Bicek), 47. Boltun (Lelkeš, Bortňák - 5. Reichel (Pašek, Mickievics), 40. Barák (Klíma).

Rozhodovali: Snášel - Bednár, Gavalier,

vylúčení: 6:9 na 2 min., presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0,

3829 divákov

TASR

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejisti HC Košice zdolali Skalicu, hoci prehrávali