Hokejisti chcú rokovať, NHL zatiaľ nemá o čom

(Autor: ilustračné - tasr/ap)
TASR|20. dec 2012 o 09:35

Podľa predstaviteľov NHL má význam pokračovať v rokovaniach len vtedy, ak sa objavia nové návrhy.

TORONTO. Zástupca hokejistov Donald Fehr a hráčska únia NHLPHA sú pripravení kedykoľvek zasadnúť opäť za rokovací stôl ohľadne novej kolektívnej zmluvy. Hokejisti tak momentálne už len čakajú, kedy sa na rovnakú vlnu naladí aj vedenie NHL.

"Nehovoríme spolu, pretože majitelia klubov nenaznačili túžbu pokračovať v rozhovoroch," povedal pre agentúru AP výkonný riaditeľ NHLPA Fehr. "My sme dali už niekoľkokrát najavo, že chceme obnoviť rozhovory a chceme v nich pokračovať bez podmienok. Takže teraz čakáme, že nás opäť zavolajú k rokovaciemu stolu."

Obe zainteresované strany nekomunikovali spolu od 6. decembra v New Yorku, kedy došlo k nezhode. Minulý týždeň im dva dni v New Jersey pomáhali nájsť spoločnú reč aj federálni sprostredkovatelia - mediátori.

Odvtedy sa vyskytli len minimálne kontakty medzi oboma tábormi, pričom skôr išlo o krátku komunikáciu cez elektronickú poštu.

Podľa predstaviteľov NHL má však význam pokračovať v rokovaniach len vtedy, ak sa objavia nové návrhy na stole. "Nemyslím si, že jedna zo strán odmieta stretnutie," povedal zastupujúci komisár NHL Bill Daly. "Avšak dovtedy, kým sa nepohneme dopredu s novými myšlienkami, nie som si istý významom stretnutia. O čom by sme sa bavili? Kam by smerovala konverzácia? Nevieme v tomto smere povedať momentálne nič nové."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hokejisti chcú rokovať, NHL zatiaľ nemá o čom