Hokejisti Bardejova už sú v semifinále

Sportnet|16. feb 2013 o 00:00

Bemaco HC 46 Bardejov vyhral na ľade Topoľčian 8:3 a po výsledku na zápasy 3:0 čaká na svojho semifinálového súpera.

Štvrťfinálové zápasy 1. hokejovej ligy na tri víťazstvá mali po tretích zápasoch jediného postupujúceho. Bemaco HC 46 Bardejov vyhral na ľade Topoľčian 8:3 a po výsledku na zápasy 3:0 čaká najneskôr do nedeľňajšieho večera na svojho semifinálového súpera.

BARDEJOV. Po dramatickej koncovke v druhom domácom zápase, ktorý Bemaco rozhodlo vo svoj prospech v záverečnej pol minúte, tretí zápas vyznel jednoznačne pre Šarišanov po tretinách 1:2, 1:4, 1:2.

Kormidelník Bardejova Anton Tomko bol spokojný, že jeho tím takto zahral, veď ich cieľom bolo, aby nezostali tam spať na štvrtý zápas a išli domov.

„ Dali sme rýchle góly a to dostalo domácich do kolien. Aj keď znížili na 1:2, my sme si vytvorili veľa šancí. Od stavu 2:4 sme išli v pohode ďalej. Z troch vzájomných zápasov bol ten najslabší. Kľúčovým bola situácia v koncovke druhého zápasu, ktorá psychicky narušila súpera a na našej strane ukázala silu kolektívu. U nás boli húževnatí v strednom pásme, hrali z obranného valu, narušovali naše útoky, čo nás stálo veľa síl. Štvrťfinále zobrali všetci maximálne zodpovedne, hrali koncentrovane.”

Prvé dva semifinálové zápasy zohrá Bardejov doma 20. a 21. februára, Tomko si súpera nevyberá: „My ideme od zápasu k zápasu a stále chceme zvíťaziť. Nepozeráme sa doľava ani doprava, počkáme, koho nám osud z ďalších troch duelov prinesie. Variantov je strašne veľa, favoriti to nemajú isté. Koho dostaneme, na to toho sa musíme pripraviť. ”

Aj manažér bardejovských hokejistov Andrej Gmitter je presvedčený, že základ postupu položili v tom druhom zápase doma a netrpezlivo bude čakať na semifinálového súpera.

„Budeme hrať s tým, čo bol po základnej časti najnižšie v tabuľke. Ale vždy bude mať výhodu ten prvý. Keby Senica vypadla s Detvou, tak my budeme mať takého súpera z dvojíc Prešov – Spišská Nová Ves a Liptovský Mikuláš – Michalovce. ”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejisti Bardejova už sú v semifinále