Hokejista Lukáš Cingeľ prežil dve pohromy za mesiac

Slovenský útočník Lukáš Cingeľ si po prestupe do Sparty pochvaľuje.
Slovenský útočník Lukáš Cingeľ si po prestupe do Sparty pochvaľuje. (Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|10. aug 2014 o 18:47

K rekordnému počtu Slovákov v Sparte v histórii tohto hokejového klubu napomohlo aj zrušenie konkurenčného HC Lev.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Lukáš Cingeľ musel v priebehu leta čeliť ekonomickej i prírodnej pohrome. Najprv koncom júna skrachoval jeho zamestnávateľ HC Lev Praha, koncom júla stál neďaleko výčinov prívalovej vody v rodnej dedine Terchovej.

„Oba zážitky boli nepríjemné, ale predsa len odlišné. V hokeji som po krachu Leva ostal hrať v tom istom meste, len som sa presunul do kabíny Sparty,“ povedal 22-ročný útočník Lukáš Cingeľ .

Zišli sa tam piati zo Slovenska. V tíme si všetci pochvaľovali profesionálne zabezpečenie. „Cítim sa tu v pohode,“ dodal.

Dva dni pred nástupom na prípravu na ľade žasol doma nad besnením vody v kvapalnom skupenstve.

Auto mu ratoval otec

„Otec mi z domu v Terchovej telefonoval, že mi musí preparkovať auto, lebo voda rýchlo stúpa.“ Keď prišiel o pár hodín hokejista do Terchovej z blízkej Žiliny, dielo skazy pomaly doznievalo.

„Našťastie náš dom neďaleko kostola voda ušetrila, horšie to bolo hore vo Vrátnej, kde kamarátovi zničila hotel s reštauráciou.“

Blízko domu Cingeľovcov zobral dravý prúd most pri krčme. Štamgasti musia do nej chodiť obchádzkou.

Šikovný krídelník sa koncom minulého týždňa v prvom prípravnom zápase blysol štyrmi gólmi do siete Českých Budějovíc.

„Naposledy sa mi to podarilo voľakedy v žiackom tíme Žiliny, tri góly som dal tuším aj v quebeckej juniorskej lige v Kanade,“ dodal Terchovčan.

Druhý gól dal po brejku s obrancom Marekom Ďalogom, odchovancom Zvolena.

Ďaloga odohral minulú sezónu v Pardubiciach, po záujme HC Leva a jeho následnom krachu sa ocitol v Sparte spolu s ďalším slovenským obrancom z Leva Jurajom Mikušom z Trenčína.

Ten sa spolu s Cingeľom len pred pár dňami zoznámil aj s najmladším Slovákom v Sparte, 19-ročným Martinom Rewayom, ktorý sa vrátil z akcie slovenskej dvadsiatky.

„Brankár Rasťo Staňa je v 34 rokoch naším staršinom. Má veľa skúseností, ale hlavne pokojnú povahu. Vie poradiť. Ale na výlety do kina s ním rátať nemôžeme. Vo voľnom čase sa venuje iba svojej rodine,“ pokračuje Cingeľ, ktorý sa po dvoch rokoch stretol s trénerom Josefom Jandáčom. Vtedy trénoval ešte HC Lev.

Otvorenejšia extraliga

Podľa vrtkého slovenského útočníka ho v českej extralige čaká otvorenejší hokej s väčším počtom gólov.

„V KHL sa väčšina mužstiev zamerala na obranu, šancí tam veľa nebolo. Dúfam, že v Sparte to využijem a góly mi budú padať, aj keď pôjde o extraligové body.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Hokejista Lukáš Cingeľ prežil dve pohromy za mesiac