Samé veľké mená. Vybrali sme zostavy na Zápas hviezd NHL

Zápas hviezd NHL 2018.
Zápas hviezd NHL 2018. (Autor: TASR/AP)

Hviezdy nastúpia na začiatku februára vo Vegas.

LAS VEGAS. Olympiáda s najlepšími hráčmi na svete sa tento rok neuskutoční, a preto upierame svoj zrak k turnaju hviezd v NHL. Tohtoročný All-Star víkend sa bude konať 4.-5. februára v T-Mobile Aréne v Las Vegas.

Fanúšikovia dostali možnosť vybrať kapitánov štyroch tímov. Každý z nich bude viesť mužstvo poskladané z hráčov zo svojej divízie.

Kapitáni ešte nie sú vyhlásení, ale hlasovanie celý čas patrilo štvorici útočníkov. Auston Matthews zrejme povedie Atlantickú divíziu, Alex Ovečkin Metropolitnú, Nathan MacKinnon Centrálnu a Connor McDavid bude lídrom Pacifickej divízie.

Oficiálne výsledky hlasovania spolu so zvolenými zostavami oznámia vo štvrtok v noci počas programu „SportsCenter“ na televízii ESPN. Fanúšikovia budú môcť hlasovaním pretlačiť do výberov ešte jedného hráča z každej divízie.

Každá divízia bude mať zostavu zloženú z jedenástich hráčov – šiestich útočníkov, troch obrancov a dvoch brankárov. Z každého z 32 tímov NHL zvolia minimálne jedného hráča.

Hráči absolvujú súťaže zručností, kde už tradične budú môcť ukázať svoju rýchlosť, šikovnosť, presnosť či silu. Zároveň odohrajú turnaj zložený z troch zápasov.

V semifinále sa divízne výbery z tej istej konferencie pobijú o postup do finále. Tímy budú hrať dvadsaťminútové súboje vo formáte troch proti trom. 

Redakcia Oh my Hockey sa rozhodla vytvoriť All-Star výbery. Skúsili sme načrtnúť, ktorí hráči by sa do Vegas podľa nás mali dostať. Najprv každý z redaktorov utvoril vlastné tímy, ktoré sa potom spojili do spoločných výberov.

Atlantická divízia

Zostava Atlantickej divízie podľa Oh my Hockey

Útočníci: Auston Matthews (Toronto Maple Leafs), Jonathan Huberdeau (Florida Panthers), Brad Marchand (Boston Bruins), Nick Suzuki (Montreal Canadiens), Drake Batherson (Ottawa Senators), Dylan Larkin (Detroit Red Wings)

Obrancovia: Victor Hedman (Tampa Bay Lightning), Aaron Ekblad (Florida Panthers), Rasmus Dahlin (Buffalo Sabres)

Brankári: Jack Campbell (Toronto Maple Leafs), Andrej Vasilevskij (Tampa Bay Lightning)

Výber Atlantickej divízie turnaj hviezd ešte nikdy nevyhral. Trikrát z piatich pokusov sa ale dostal do finále, kde opätovne podľahol Pacifickej divízii.

Aj tento rok bude mať nabitý káder. Viac ako jedného účastníka podľa nás budú mať tri najvyššie postavené tímy v divíznej tabuľke – Florida, Tampa a Toronto. 

Maximálny počet hlasov od nás dostali štyria hráči. Kapitán výberu Auston Matthews, útočník Jonathan Huberdeau, obranca Viktor Hedman a brankár Jack Campbell.

Campbell bol jednoznačnou voľbou, v Toronte si drží najvyššiu úspešnosť zákrokov v lige a tímu pomáha vyhrávať. Spolu s ním by mal chytať počas Zápasu hviezd Rus Vasilevskij - držiteľ Vezinovej trofeje zo sezóny 2018/2019.

Jack Campbell v zápase hviezd ešte nechytal, v tomto roku je takmer jasnou voľbou.
Jack Campbell v zápase hviezd ešte nechytal, v tomto roku je takmer jasnou voľbou. (Autor: TASR/AP)

Veľmi tesný bol výber hráča z Detroitu. Nakoniec sme vybrali kapitána Larkina, ale nováčik Lucas Raymond bol veľmi tesne za ním. Nebude prekvapením, ak by bol vybraný nakoniec práve on. 

Ofenzíva tímu je vyskladaná čisto zo severoamerických korčuliarov. Miesto by podľa nás dostali aj mladíci Suzuki a Batherson, ktorí hrajú za výkonnostne horšie tímy. 

Mladším hráčom zo slabšieho tímu je aj švédsky obranca Rasmus Dahlin. Z Buffala bol pre nás konečnou voľbou práve on. 

Viacerí skvelí hráči sa do zostavy nedostali vzhľadom na to, že nastúpiť ich môže len 11. Miesto ušlo kapitánovi Tampy Stamkosovi, ktorý je na šiestom mieste v produktivite ligy, a takisto aj českému kanonierovi Davidovi Pastrňákovi.

Metropolitná divízia

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Samé veľké mená. Vybrali sme zostavy na Zápas hviezd NHL