Zápas odložili pre snehovú búrku, teraz ukončil základnú časť NHL

Radosť hokejistov Winnipeg Jets.
Radosť hokejistov Winnipeg Jets. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. máj 2022 o 23:45 (aktualizované 2. máj 2022 o 08:12)

Oba tímy už nemali šancu na postup do play off.

WINNIPEG. Hokejisti Winnipegu zvíťazili v nedeľu v záverečnom zápase základnej časti NHL 2021/2022 doma nad Seattlom 4:3.

Jets ešte po druhej tretine prehrávali 1:3, ale gólmi kapitána Blakea Wheelera, Dominica Toninata a najproduktívnejšieho hráča Kylea Connora skóre otočili. Connor strelil 47. gól v sezóne, z toho deviaty víťazný.

Pri presnom zásahu Wheelera asistoval veterán Paul Šťastný, ktorý dosiahol jubilejný 800. bod v základnej časti NHL. Po dva body si v domácom drese pripísali Morgan Barron (1+1) a Jansen Harkins (0+2).

Americký útočník Paul Stastny (vpravo) v zápase proti Seattle.
Americký útočník Paul Stastny (vpravo) v zápase proti Seattle. (Autor: TASR/AP)

Zápas sa mal pôvodne hrať v apríli, no museli ho odložiť pre snehovú búrku. V kalendári sa nenašiel už žiadny iný termín, než zaradiť súboj na koniec základnej časti, ktorá vrcholila riadne naplánovanými duelmi v noci na sobotu.

Výsledok dohrávky už veľa neriešil, oba tímy nemali šancu na postup do play off. Jets po štvrtej výhre v sérii obsadili v tabuľke Západnej konferencie 11. miesto, za pozíciou s druhou voľnou kartou zaostali o osem bodov.

Kraken skončil vo svojej premiérovej profiligovej sezóne na predposlednej 15. priečke, od postupu ho delilo priepastných 37 bodov.

"My už nie sme tím v prestavbe, toto mužstvo by malo byť pravidelný účastník play off. Každý z nás by sa mal pozrieť do zrkadla a spýtať sa, prečo nie sme tam, kde by sme mali byť. Je to zodpovednosť nás hráčov, aby sme na ľad priniesli každý večer zodpovedajúcu kvalitu a dali nám šancu bojovať o titul," povedal pre TSN kapitán kanadského klubu Blake Wheeler.

"Nedostali sme sa do play off, čo bol náš cieľ. Z tímového hľadiska to bol teda neúspech, no myslím si, že z individuálneho hľadiska viacerí hráči predviedli solídne výkony a niektorí zažili životnú sezónu," uviedol tréner "tryskáčov" Dave Lowry, ktorý 17. decembra nahradil na striedačke Paula Mauricea.

NHL - základná časť - 1. máj:


Winnipeg - Seattle 4:3 (1:0, 0:3, 3:0)

Góly: 4. Barron (Harkins), 45. Wheeler (Šťastný), 48. Toninato (Harkins, Barron), 50. Connor (Dubois, Appleton) - 26. Wennberg (McCann, Beniers), 33. Sprong (Pouliot, Cholowski), 34. Sheahan (Wennberg, Donskoi).

Brankári: Comrie - Grubauer, strely na bránku: 27:30, 14 443 divákov.


Tabuľka NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zápas odložili pre snehovú búrku, teraz ukončil základnú časť NHL