Nemec explodoval, keď to tím potreboval. Hala vďaka nemu takmer spadla

Šimon Nemec počas draftu NHL 2022.
Šimon Nemec počas draftu NHL 2022. (Autor: New Jersey Devils/ facebook)
Šimon Čop|24. apr 2023 o 14:40

Oliver Okuliar nevyhral cenu pre nováčika roka.

BRATISLAVA. Je fér začať rubriku o najzaujímavejších Slovákoch v zahraničí dvakrát po sebe tým istým menom? Zrejme áno, ak niekto podáva výkony ako Šimon Nemec. 

V Utice objavili čaro dvojky draftu. Mladý obranca je mužom okamihu. V play-off exceluje, svoje mužstvo poslal do ďalšieho kola a nebyť jeho, aréna by sa zrejme neotriasala v základoch. 

Na zámorských ľadoch zažíva vydarené tímové obdobie aj Jakub Demek. Mladík druhýkrát v rade mieri za titulom v juniorskej Western Hockey League. 

Nesmieme vynechať ani našincov v Česku. Marko Daňo vyrovnal zápis svojho otca, Oliver Okuliar bol podľa odborníka ukrátený o cenu pre najlepšieho nováčika sezóny.

Dnes zamierime aj do Rakúska. Titul v ICEHL získal Martin Štajnoch. 

Šimon Nemec

Pamätáte si ešte na posledné play-off Tipos extraligy? Šimon Nemec, vtedy ešte nedraftovaný mladík, strelil v 19 dueloch päť gólov a nazbieral celkom 17 bodov. V čerstvých osemnástich rokoch vytvoril rekordy súťaže. 

Ukázal, že keď ide do tuhého, je ešte lepší. A tento rok dokazuje, že to zďaleka nebola jednorazová záležitosť. 

Utica Comets hrali v prvej sérii play-off AHL hranej na dva víťazné zápasy proti Lavalu Rockets. Potom, čo prvý duel zvládli výsledkom 4:0, sa predstavili na domácom ľade. 

Dlho to vyzeralo, že sa séria vráti do Lavalu, kde sa odohrá rozhodujúci duel. Rockets držali vedenie 1:0 od 28. minúty až do času 59:58.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Nemec explodoval, keď to tím potreboval. Hala vďaka nemu takmer spadla