Halák má nový historický rekord NHL. Prekonal Fuhra či Vokouna

Jaroslav Halák.
Jaroslav Halák. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|20. mar 2023 o 11:45

Po zákroku Gajana nemohli uveriť vlastným očiam komentátor ani strelec.

BRATISLAVA. V poslednom období sa stalo zvykom, že sa takmer každý týždeň ukáže vo výbornom svetle minimálne jeden slovenský brankár. Radosť robia predovšetkým mladík Adam Gajan a veterán Jaroslav Halák.

Obaja sa dostali do výberu zaujímavých slovenských hokejistov uplynulého týždňa na zahraničných ľadoch. Jeden zaujal zákrokom roka, ďalší čistým kontom, ktoré ho posunulo v historických tabuľkách. Halákovi sa podarilo vytvoriť nový rekord NHL.

Slovenskí hokejisti sa predviedli najmä na zámorských ľadoch. Po ťažšom období sa do starých koľají vrátila produktivita Serváca Petrovského a Róbert Bačo sa ukázal dvomi peknými asistenciami.

V Česku sa play off začalo výborne pre víťaza základnej časti Dynamo Pardubice. Ich najvyťažovanejším hráčom je Peter Čerešňák, ktorý rozhodol druhý zápas série proti Olomoucu tesne pred záverečnou sirénou.

Adam Gajan

Bol to zákrok roka. Tomu, čo predviedol Adam Gajan na konci stretnutia medzi Chippewa Steel a Minnesotou Wilderness nemohol uveriť komentátor ani strieľajúci útočník.

Bežali posledné sekundy zápasu, keď sa hráči Minnesoty z posledných síl snažili vyrovnať. Hrali bez brankára a Chippewa vyhrávala 2:1.

Pred Gajanom bolo veľa tiel aj hokejok, puk poletoval tesne pred bránkoviskom. Po zvláštnych odrazoch sa dostal k pravej tyčke, kde stál súperov forvard Kevin Marx Noren. Mal voľnú takmer celú bránu.

Gajan však do dráhy strely dokázal akoby zázrakom vložiť betón a puk nepustiť do siete. Odohralo sa to štyri sekundy pred záverečnou sirénou.

Protivník si kľakol a krútil hlavou. Komentátor kričal: „Ó môj Bože! Robíš si zo mňa srandu?! Adam Gajan predviedol zarovno s klaksónom neuveriteľný zákrok!“

VIDEO: Fantastický zákrok Adama Gajana v zápase NAHL

/zdroj: Chippewa Steel Hockey/ twitter/

Slovák zažil ďalší vynikajúci víkend. Už preňho nie sú ničím zvláštnym. Viac ako dva góly nepustil od januára, nerobia mu problém ani zápasy, v ktorých čelí štyridsiatim strelám.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák má nový historický rekord NHL. Prekonal Fuhra či Vokouna