Tampa Bay na úvod rozstrieľala Toronto, Černáka zranili úderom do hlavy

Erik Černák sa zranil v prvom zápase play-off.
Erik Černák sa zranil v prvom zápase play-off. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|19. apr 2023 o 06:38

New Jersey vysoko podľahli New Yorku Rangers.

NEW YORK. Slovenský obranca Erik Černák nedohral prvý zápas prvého kola play-off medzi Tampou Bay a Torontom. Predčasne odišiel do šatne v druhej tretine.

Príčinou bol faul Michaela Buntinga. Zasiahol ho do hlavy a rozhodcovia mu za tento zákrok udelili trest do konca zápasu. "Blesky" následnú presilovku dvakrát využili a vybudovali si pohodlný náskok.

VIDEO: Faul Buntinga na Černáka

Vyhrali 7:3. V úvodnom stretnutí sa dvakrát presadil Brayden Point, po góle strelili Bellemare, Cirelli, Colton, Kučerov a Perry.

Okrem Černáka sa však zranil aj Victor Hedman. Kľúčový bek "bleskov" odohral len šesť a pol minúty. Tréner Cooper zatiaľ nevedel poskytnúť bližšie detaily k zdravotnému stavu dôležitých obrancov.

Černák stihol odohrať 9 minút a 27 sekúnd, pripísal si dve trestné minúty, strelu na bránu, bodyček a tri bloky. Buntinga čaká pohovor s disciplinárnou komisiou, mali by ho suspendovať.

Tatarov tím prehral

New Jersey Devils nezvládli vstup do play-off a proti New Yorku Rangers prehrali jednoznačne 1:5. Hoci strelecky súpera prevýšili, "jazdcom" stačilo aj 23 striel.

Tomáš Tatar odohral 16 minút a 22 sekúnd so ziskom mínusky, štyroch striel, bodyčeku a bloku. Jediný gól "diablov" strelil Jack Hughes z trestného strieľania.

Štyri asistencie zaknihoval Adam Fox, ktorý sa na métu 20 asistencií v play-off dostal ako najrýchlejší zadák v dejinách klubu. Potreboval len 24 zápasov. Dve asistencie zaznamenal Panarin, jednu Kane, dva góly strelil Kreider a presadili sa aj Chytil či Tarasenko.

Kreider sa zároveň stal najlepším strelcom Rangers vo vyraďovacej fáze v dejinách. Strelil už 36 gólov, prekonal Roda Gilberta.

Eichelov debut

O menšie prekvapenie sa postarali hráči Winnipegu, ktorí nielenže zdolali, ale aj herne prevýšili Vegas na ich ľade.

"Stíhačky" porazili "zlatých rytierov" 5:1. Na strely vyhrali tiež suverénne pomerom 31:17.

Kľúčovým mužom víťazného mužstva bol Connor Hellebuyck. Už prvý zápas odkryl jasnú prevahu Winnipegu v bránkovisku. Kým Brossoit inkasoval štyrikrát z 30 striel, za Američanov chrbát neprešiel s výnimkou jedného žiaden puk.

Prvý zápas v play-off v kariére odohral Jack Eichel. Pred ním odohral 476 duelov v základnej časti. Hoci dnes odohral 20 a pol minúty, na prvý bod si ešte počká. Zaznamenal tri mínusové body.

Prvé víťazstvo v prvom dueli play-off v klubovej histórii zaznamenali Seattle Kraken a zavŕšili noc, v ktorej všetky zápasy vyhrali hosťujúce mužstvá.

Favorita z Colorada porazili 3:1 zásluhou gólov Tolvanena, Wennberga a Geekieho. Jediný gól "lavín" strelil Rantanen.

NHL - štvrťfinále play-off - 1. zápasy:  


New Jersey - NY Rangers 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

Góly: 58. J. Hughes (t.s.) – 5. Tarasenko (K. Miller, Panarin), 10. Kreider (Fox, Panarin), 37. Lindgren (Fox, Chytil), 52. Kreider (Fox, P. Kane), 59. Chytil (Kakko, Fox)

Brankári: Vaněček 18/22 - Šesťorkin 27/28

/Tomáš Tatar (New Jersey) odohral 16 minút a 22 sekúnd so ziskom mínusky, štyroch striel, bodyčeku a bloku/


Toronto - Tampa Bay 3:7 (0:3, 2:3, 1:1)

Góly: 29. O'Reilly (Tavares, Marner), 34. Nylander (Matthews, Marner), 49. Järnkrok (Marner, Matthews) – 2. Bellemare (Perry), 8. Cirelli (Hagel), 20. Kučerov (Sergačov, Killorn), 35. Point (Kučerov, Cirelli), 38. Perry (Colton), 40. Point (Perry, Kučerov), 47. Colton (Perbix, Cole)

Brankári: Samsonov 23/29, Woll 4/5 - Vasilevskij 28/31

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 9 minút a 27 sekúnd, pripísal si dve trestné minúty, strelu na bránu, bodyček a tri bloky/


Vegas - Winnipeg 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)

Góly: 36. Karlsson (Barbašev, Marchessault) – 22. Connor (Dubois, Morrissey), 23. Dubois (Wheeler), 44. Wheeler (Niederreiter, Schmidt), 59. Lowry (Wheeler, Pionk), 60. Lowry (Niederreiter, Namestnikov)

Brankári: Brossoit 26/30 - Hellebuyck 16/17


Colorado - Seattle 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Góly: 13. Rantanen (MacKinnon, Byram) – 4. Tolvanen, 22. Wennberg (Schwartz, Oleksiak), 45. Geekie (Wennberg, Schultz)

Brankári: Georgijev 27/30 - Grubauer 34/35

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tampa Bay na úvod rozstrieľala Toronto, Černáka zranili úderom do hlavy