Dostal tvrdý hit, no zdvihol sa a skóroval. Draveckého gól bol ozdobou finále

Hokejisti Třinca Tomáš Marcinko (vľavo) a Vladimír Dravecký.
Hokejisti Třinca Tomáš Marcinko (vľavo) a Vladimír Dravecký. (Autor: dravecc/ instagram)
Miroslav Kováčik|29. apr 2022 o 11:00

Vladimír Dravecký oslavuje s Třincom tretí majstrovský titul.

BRATISLAVA. Do Česka odchádzal ako dvojnásobný slovenský šampión a hráč so skúsenosťami z KHL či zámorskej AHL. Od sezóny 2014/2015 sa udomácnil v Třinci, kde jeho kariéra opäť rozkvitla. 

Slovenský útočník Vladimír Dravecký po štvrtkovom víťazstve nad pražskou Spartou 2:1 mohol oslavovať majstrovský hetrik "oceliarov", pričom sám bol pri všetkých troch tituloch v neprerušenej sérii.

V poslednej sezóne prijal rolu pracanta a často nastupoval vo štvrtej formácii.

Nedával veľa gólov, no napriek tomu bol pre tím prínosom. Bol prirodzeným lídrom mužstva a aj preto štvrtú sezónu po sebe nosil A-čko na drese.

V základnej časti a tiež v štrnástich zápasoch play off zaznamenal po tri góly, pričom ten posledný si schoval na ten najvhodnejší čas.

V O2 Arene v 15. minúte otvoril skóre šiesteho finálového zápasu, hoci sa na prvý pohľad mohlo zdať, že tesne predtým bude skôr potrebovať pomoc lekárov. 

V strednom pásme totiž dostal tvrdý bodyček od obrancu Davida Nemečka. Slovák mal hlavu dole a podobné súboje neraz končia škaredým zranením. 

Košický rodák sa však expresne rýchlo spamätal, postavil sa na korčule a ani nie o desať sekúnd neskôr od tvrdého hitu sa mohol tešiť z dôležitého gólu. 

Svojim pohybom a šikovnosťou vytvoril prečíslenie dvoch proti jednému, krajan Miloš Roman mu krásne vrátil puk a Dravecký už nemal problém prekonať Júliusa Hudáčka. Paradoxom je, že ho neustrážil práve Nemeček.

"Dravecký ukázal veľkú odolnosť. Dostal poriadnu ranu od Nemečka, lenže ten ako sa snažil odohrať puk, tak stratil všetku rýchlosť smerom dozadu. 

Krásne zahrané prečíslenie a musíme pochváliť Miloša Romana, ktorý to urobil skvele. Naznačil strelu, Hudáček mu na to skočil, vyšiel proti nemu a Dravecký dával gól do prázdnej bránky," opisoval expert ČT Sport Martin Hosták.

Aj vďaka tomuto gólu sa napokon Třinec mohol tešiť z hetriku.

"Bola to skvelá a veľmi vyrovnaná séria. V prvých troch zápasoch bola možno Sparta zdanlivo lepším tímom, ale nám sa v dvoch z nich podarilo zvíťaziť.

Myslím si, že rozhodujúci bol piaty duel, ktorý sme zvládli vynikajúco. Na hráčoch som po ňom videl, že si ten titul už nenechajú ujsť," zhodnotil finálovú sériu pre oficiálny klubový web tréner víťazného tímu Václav Varaďa.

Radosť zo zisku titulu bolo vidno aj na fotografiách, ktoré Vladimír Dravecký zverejnil na sociálnej sieti instagram. Na jednej z nich je s Tomášom Marcinkom, pričom pre oboch to bol tretí titul v drese Třinca.

Na ďalšej je odfotený so svojou dcérou, ktorá na hlave klubovú šiltovku. K tomu už len slovenský útočník napísal: "Čisté šťastie".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Dostal tvrdý hit, no zdvihol sa a skóroval. Draveckého gól bol ozdobou finále