Tím kompletne zmenil. Na lavičke Vancouveru by chcel ostať

Bruce Boudreau na lavičke Vancouveru Canucks.
Bruce Boudreau na lavičke Vancouveru Canucks. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|3. máj 2022 o 08:03

Bruce Boudreau sa stal trénerom Vancouveru počas prebiehajúcej sezóny.

VANCOUVER. Pre tím Vancouver Canucks sa sezóna skončila. Doteraz nebolo jasné, či tréner Bruce Boudreau bude s tímom pokračovať aj v ďalšom ročníku a či má vôbec záujem ostať.

Počas poslednej tlačovej konferencie naznačil, že medzi ním a vedením klubu prebehla komunikácia:

"Povedal som Patrikovi Allvinovi a Jimovi Rutherfordovi, že tu chcem trénovať aj na ďalší rok. Práve o tom debatujeme. Dúfam, že sa veci pohnú, myslím, že ma chcú naspäť a aj ja chcem byť naspäť pri tíme, takže myslím, že by sa to malo vyriešiť."

Prítomnosť skúseného trénera na lavičke kanadského tímu v sezóne 2022/23 by nikoho neprekvapila. Novinári informujú, že zmluvu by mohol podpísať už tento týždeň.

K tímu sa pridal v decembri a zmenil mnoho vecí. Klub preberal v čase, keď z prvých 25 zápasov vyhrali len osem. Získali len 36 % možných bodov.

Po jeho príchode sa klubu začalo dariť. Vyhrali sedem zápasov v rade.

Pod jeho vedením získali Canucks 74 bodov v 57 dueloch, teda 64,9 % možných. Ak by mali takúto úspešnosť počas celej sezóny, skončili by na druhom mieste v divízii a s ľahkosťou postúpili do vyraďovacích bojov. Takto im chýbalo päť bodov.

Vo Vancouveri počas sezóny obmenili vedenie a aj keď nedokázali postúpiť do playoff, priniesli istú pozitivitu smerom do budúcna.

Tím pod vedením kapitána Horvata má šikovných hráčov. V bráne výborne chytá Tkatcher Demko, v obrane je talentovaný Quinn Hughes a v útoku šikovní hráči Elias Pettersson, či J.T. Miller, ktorý siahal na 100 bodov a v konečnom zúčtovaní mu chýbal jediný.

V ďalšej sezóne nebudú brať nič iné ako postup do playoff.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tím kompletne zmenil. Na lavičke Vancouveru by chcel ostať