Majstra si podal bradatý obranca s dušou útočníka. Košice opäť valcovali

Alan McPherson.
Alan McPherson. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|25. okt 2021 o 06:40

Oremus: Chýbal nám pohyb aj agresivita, bolo to slabé.

KOŠICE. Katastrofálny začiatok sezóny sa zdá byť definitívne zažehnaný. Po troch prehrách v rade okupovali hokejisti HC Košice spodné priečky tabuľky.

Zverenci fínskeho trénera Kalleho Kaskinena sa však dokázali z dna veľmi rýchlo odraziť. 

Aktuálne už Košičania predvádzajú hokej, ktorý predurčuje osemnásobného slovenského majstra k boju o najvyššie méty.

V piatok rozstrieľali nováčika zo Spišskej Novej Vsi na jeho ľade 7:1 a v nedeľu si poradili aj s úradujúcim majstrom. Zvolenčania odchádzali domov zo Steel Arény po vysokej prehre 2:6.

„Asi by som si niekde mal kúpiť lístok do lotérie. Zdá sa, že mám v poslednej dobe neskutočné šťastie. Dôležité však je, že sa strelecky darí celému tímu,“ povedal kanadský obranca oceliarov Kevin Tansey, ktorý v posledných dvoch zápasoch zaznamenal tri góly.

„Dávať góly a vyhrávať tituly – to sú dôvody, pre ktoré hráme hokej. Do 16 rokov som bol útočníkom a ukazuje sa, že mi z toho niečo zostalo,“ pousmial sa Tansey.

Na jeho tvári vyrástla hustá brada, ktorú odkopíroval od svojho tímového kolegu a kamaráta Coltona Saucermana.

„S Coltonom sme si vlani spolu zahrali aj v rakúskom Innsbrucku. Pred tým, keď sme pôsobili v Kanade, sme hrali proti sebe a nemali sme sa veľmi v láske. Teraz sú z nás najlepší kamaráti, ktorí si spolu nechávajú narásť bradu,“ pousmial sa Tansey.

Pokladník mal trojitý dôvod na radosť

Zvolenčania pricestovali do metropoly východu bez zranených opôr Václava Stupku, Mareka Viedenského či Radovana Puliša.

Napriek tomu so svojím výkonom nemohli byť spokojní.

„Prvé dve tretiny sme absolútne nebojovali, nevyhrávali sme osobné súboje a nedokázali sme sa udržať na puku. Hnevá ma, že sme začali hrať až od tretej tretiny,“ povedal zvolenský útočník Peter Zuzin.

Zvolenskí hokejisti navyše prišli o päťzápasovú víťaznú sériu.

„Z našej strany to bolo dosť slabé. Keby sme chceli uspieť v Košiciach, museli by sme sa aspoň priblížiť k výkonom z predošlých duelov. Chýbal nám pohyb aj agresivita,“ zhodnotil tréner Zvolenčanov Peter Oremus.

Pokladník košického tímu Radek Deyl sa po zápase so Zvolenom naširoko usmieval. Skasírovať mohol hneď niekoľko svojich spoluhráčov.

„Odmenu vypísali McPherson, Chovan aj Klhůfek. Máme teda pekne zarobené na stredajšiu svačinku,“ zasmial sa Deyl.

Špeciálny zápas pre McPhersona

Vlani bol vo Zvolene ofenzívnym lídrom tímu, ktorý dokráčal až k majstrovskému titulu. Výbornými výkonmi teraz pomáha k ceste na vrchol Košiciam.

Alan McPherson proti svojmu bývalému tímu zaznamenal gól a tri asistencie.

„Stále mám vo Zvolene veľa kamarátov. Minulá sezóna bola pre nás všetkých výnimočná. Bolo skvelé opäť ich vidieť. Teraz sa už sústredím na to, aby som pomohol Košiciam víťaziť,“ uviedol Kanaďan.

S dvoma jednoznačnými víťazstvami hodnotil víkend ako mimoriadne úspešný aj domáci tréner Kalle Kaskinen.

„Zvolen som študoval veľmi pozorne. Vlani odohrali výborné play off . Obdivoval som ich štýl hry, rýchlosť, individuálne zručnosti hráčov a tiež tímovú hru. Myslím si, že sa nám to všetko podarilo eliminovať a zaslúžene sme vyhrali,“ povedal Kaskinen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Majstra si podal bradatý obranca s dušou útočníka. Košice opäť valcovali