Hokej: Svatoš do konca sezóny bez transferkarty, IIHF nemá páky

TASR|15. jan 2001 o 16:18

Bratislava 15. januára (TASR) - Mladý slovenský hokejista Marek Svatoš môže na základe rozhodnutia provinčného súdu v kanadskom Cranbrooku hrať až do konca sezóny za Kootenay v centrálnej kanadskej juniorskej CHL, vo vetve WHL. Je to síce proti pravidlám

medzinárodného hokeja, lenže Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) momentálne nemá páky, aby tento stav zmenila.

"Bol som v kontakte s predstaviteľmi HC Košice, teda kmeňového klubu Mareka Svatoša, v ktorom má hráč zmluvu platnú do roku 2003. Následne som sa kontatoval aj s IIHF. Lenže k rozhodnutiu súdu niet čo dodať, ten rozhodol tak, ako rozhodol, takže neakceptoval európske právne normy a vlastne ani normy, ktorými sa riadia v spolupráci s nami aj naši partneri na kanadskom hokejovom zväze. Teda oba zväzy momentálne, rovnako ako IIHF, nemôžu Svatošovi zabrániť hrať do konca sezóny v Kanade, aj keď nemá transferkartu. Druhá vec je, že sám hráč si zrejme narobil veľké problémy, pretože mimo tejto súťaže zostane izolovaný. Teraz už záleží na HC Košice, ako bude vec riešiť, do úvahy pripadá napríklad žaloba," konštatoval generálny sekretár SZĽH Igor Nemeček.

Riaditeľ HC Košice Juraj Bakoš k záležitosti povedal: "V najbližších dňoch sa tomuto prípadu budeme venovať, neviem teraz povedať, čo podnikneme, či nejakú sťažnosť alebo žalobu. Ide nám o to, aby si niekto nerobil, čo chce. Marek Svatoš u nás podpísal v lete trojročnú zmluvu a onedlho ju svojvoľne porušil."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov