Narodeniny na Spiši: Domáci oslávenec rozhodol, hosťujúci oslávil tridsiatku prvým gólom

Fotka zo zápasu Spišská Nová Ves - HKM Zvolen.
Fotka zo zápasu Spišská Nová Ves - HKM Zvolen. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|17. feb 2024 o 00:00

Spišiaci prerušili sedemzápasovú sériu prehier, Zvolenčania si trochu prilepšili v boji o prvú šestku.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Aj štvrtý vzájomný zápas hokejistov Spišskej Novej Vsi a Zvolena v aktuálnej sezóne skončil tesným víťazstvom domáceho tímu.

Zvolenčania doma Spišiakov dvakrát zdolali 3:2, Spišiaci druhým domácim víťazstvom 4:3 pp prerušili sedemzápasovú sériu prehier.

Vo vyrovnanom zápase oba tímy strelil v každej tretine po jednom góle, v prvej doťahovali domáci, v ďalších dvoch naopak hostia, aby napokon o všetkom v 30. sekunde predĺženia rozhodol najproduktívnejší hráč Spišskej Novej Vsi kanadský útočník Olivier Archambault.

Svoje 31. narodeniny oslávil skvelým spôsobom, po dvoch gólových prihrávkach ako prvý hráč v extralige dosiahol 40 asistencií a k tomu pridal aj víťazný gól v predĺžení.

Archambaultovi Zvolen chutí

Zvolenčania sú pre najlepšieho nahrávača ligy obľúbeným súperom. Aj pri prvom domácom víťazstve Spišiakov na začiatku novembra strelil v predĺžení rozhodujúci gól, ku ktorému si pripísal gól a asistenciu v riadnom hracom čase.

Pri druhom rovnakom víťazstve opäť rozhodoval v predĺžení, keď predtým dvakrát nabíjal svojim spoluhráčom.

„Je to asi len šťastie. Neviem. Už som bol dosť unavený a snažil som sa len vystreliť a získať víťazstvo. Som šťastný, že sme vyhrali. Zaslúžili sme si to ako tím, takže je to naozaj dobrý pocit,“ pousmial sa po zápase oslávenec, ktorému rovnako ako spoluhráčom určite aspoň sčasti odľahlo.

„Bol to ťažký zápas. Je dobré, že sme našli spôsob ako ho vyhrať. Pre tím je to veľké víťazstvo a určite sme ho potrebovali. Prežívali sme naozaj zlú krízu.

Zaslúžili by sme si v posledných zápasoch lepšiu karmu, ale je to tak, ako to je. Mali sme skvelé obdobie, ale tak ako každý tím, aj my teraz prechádzame ťažkým obdobím. Verím, že sme to dnes otočili,“ poznamenal Archambault.

Na to, že sa blíži k dosiahnutiu štyridsiatich asistencií v sezóne podľa vlastných slov príliš nemyslel.

„Je to moja práca a snažím sa na to príliš nemyslieť. Ale samozrejme, vždy keď som na tomto ľade, tak sa cítim dobre, rovnako ako vtedy, keď pomôžem tímu vyhrať,“ dodal Archambault, ktorý ešte nevedel koľko ho bude v kabíne stáť dosiahnutie tejto méty: „Uvidíme, koľko budem musieť prispieť do kasy.“

Olivier Archambault.
Olivier Archambault. (Zdroj: Archív O. Archambaulta)

Je kríza minulosťou?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Narodeniny na Spiši: Domáci oslávenec rozhodol, hosťujúci oslávil tridsiatku prvým gólom