Košice sa s posledným tímom ligy trápili. Blamáž odvrátil ich líder

Kapitán HC Košice Michal Chovan (vpravo) rozhodol zápas s Liptovským Mikulášom.
Kapitán HC Košice Michal Chovan (vpravo) rozhodol zápas s Liptovským Mikulášom. (Autor: Peter Jesenský)
Patrik Fotta|12. dec 2021 o 22:35

Nepatríme tam, kde sme, vravel tréner Liptákov Milan Jančuška.

KOŠICE. Svojim spoluhráčom rozdáva milimetrovo presné prihrávky. Tentoraz bol na opačnej strane.

Kapitán HC Košice Michal Chovan rozhodol gólom duel s Liptovským Mikulášom. Spoza bránky ho precíznou nahrávkou našiel ruský útočník Denis Parshin.

 „Oceliari“ sa s posledným tímom tabuľky poriadne vytrápili. Až desať minút pred koncom ich spasil zvolenský rodák, ktorý zariadil výhru 2:1.

„Vyhrali sme síce len o gól, ale ak by sme ich dali aj viac, stále by sme získali do tabuľky len tri body. Poriadne sme sa vyžmýkali, bojovali sme až do konca. Je jedno, s akým súperom sme hrali, dôležité je víťazstvo,“ skonštatoval Chovan.

Pri gólovej oslave sa prikrčil a od radosti nahlas zreval na svojho spoluhráča. Bol to jeho piaty gól v sezóne. Celkovo má na konte 26 bodov v 23 zápasoch, najviac spomedzi všetkých Košičanov.

Radosť s ním hrať, chválil Chovan Parshina

Chovan vyzdvihol dokonale načasovanú prihrávku od hokejového maestra, ako nazval Parshina fínsky tréner Košíc Kalle Kaskinen.

„Všetci vieme akým kvalitným hráčom je. Má niečo odohrané. Je to skúsený chalan, ktorý skvele korčuľuje a vie to s pukom. Je radosť s ním hrať,“ pochválil Rusa košický kapitán.

Liptákov držal dlho v nádeji na bodový zisk brankár Tomáš Vošvrda. Český gólman vychytal 32 z 34 streleckých pokusov domácich.

„Nebolo to z našej strany zlé, ale rozhodne nás mrzí, že sme nezískali ani jeden bod. Podarilo sa nám ale urobiť veľa pozitívnych vecí, na ktorých môžeme stavať,“ zhodnotil Vošvrda.

Po prehrách neboli Košičania v pohode

V posledných piatich zápasoch dokázali zverenci trénera Milana Jančušku trikrát zvíťaziť. Na Banskú Bystricu a Nové Zámky strácajú iba jeden bod.

„Z hľadiska výsledkov sa naša situácia zlepšila. Niektoré zápasy sme museli doslova vybojovať. Nám však ušiel začiatok sezóny. Potrebujeme zbierať body a ísť vyššie,“ uviedol Vošvrda.

Košičanom pomohol k víťazstvu prvým gólom v sezóne obranca Eduard Šedivý. Podľa odchovanca Senice nebolo na ľade vidieť, že Mikulášania sú v tabuľke na chvoste.

„Hrajú veľmi nepríjemný hokej. Bol to ťažký zápas. Čo sa týka môjho gólu, dostal som sa k odrazenému puku. Po spracovaní som mal dostatok času na strelu. Každého hráča poteší bodík, ale prvoradé je, že sme vyhrali,“ povedal Šedivý.

„Mali sme tri prehry so silnými súpermi. To nám nepridalo na pohode. Pomaly sa z toho dostávame a ja pevne verím, že sa to bude ďalej zlepšovať,“ dodal košický obranca.

Jančuška: Bod sme si určite zaslúžili

Tréner Liptovského Mikuláša Milan Jančuška po zápase nechcel hodnotiť deatily.

„Tak smolne ako s Košicami sme prehrali v sezóne asi ďalších deväť zápasov. Body nám pretiekli pomedzi prsty. Rozhodne nepatríme tam, kde sa nachádzame,“ uviedol Jančuška.

„Prehra ma veľmi mrzí. Škoda, že sme nezískali aspoň bod, pretože za náš výkon by sme si ho určite zaslúžili,“ dodal Jančuška.

Košičania sa na súpera dôkladne pripravili. Tréner Kaskinen na pozápasovej tlačovej vyzdvihol formu Liptákov z posledných zápasov.

„Som veľmi pyšný na to ako, ako moje mužstvo odohralo tretiu tretinu. Plán bol držať puk čo najviac v obrannom pásme súpera,“ poznamenal fínsky lodivod. Ten pochválil aj akciu, ktorá predchádzala víťaznému gólu.

„Potrebujeme od našich lídrov, aby zabrali v dôležitých momentoch, tak ako to ukázali Chovan s Parshinom. Pre nás to bolo veľké víťazstvo,“ dodal Kaskinen.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košice sa s posledným tímom ligy trápili. Blamáž odvrátil ich líder