Je to borec. Petr Čech hviezdi aj na ľade. V domácom zápase vychytal vyše 60 striel

Petr Čech v drese Oxford City Stars.
Petr Čech v drese Oxford City Stars. (Autor: Jack Chesterman)
Sportnet|9. okt 2023 o 19:40

Vychytal výhru 3:2.

OXFORD. Bývalý český futbalový brankár Petr Čech už pred niekoľkými rokmi zmenil svoje zameranie. Kopačky a rukavice vymenil za korčule, lapačku a betóny.

Dal sa totiž na kariéru hokejového brankára. Jeho prvý tím bol Guildford Phoenix zo štvrtej anglickej ligy. V tomto tíme pôsobil dve sezóny a dokázal vyhrať pohár, ligu aj play-off.

Vo svojej kariére pokračoval v Chelmsford Chieftains v tretej najvyššej anglickej súťaži. S klubom sa dostal do finále pohára. V 11-tich zápasoch inkasoval 40 gólov a jeho úspešnosť bola 90,3 percent.

Do hokejového povedomia sa dostal aj v tejto sezóne. Tentoraz pôsobí opäť v tretej súťaži, no prestúpil do Oxfordu, kde hrá za miestny klub City Stars.

A domáci zápas pre českého brankára skončil výborne. Proti Streatham Redhawks vychytal víťazstvo 3:2.

VIDEO: Petr Čech po zápase proti Streatham

Súper bol však mimoriadne aktívny v útočnom pásme. Na českého brankára poslal 64 striel, z ktorých za chrbát pustil len dva puky a stal sa mužom zápasu.

Pri domácej premiére, ktorú si odkrútil 1. októbra proti Solent Devils, však výhru nevychytal a s tímom prehral 2:4.

"Bola to výnimočná príležitosť a zišlo sa tu skvelé publikum. Myslím, že to bol naozaj dobrý zápas, pretože Solent skončil minulý rok druhý a prehral len finále play-off, takže to bol pre nás dobrý test. Škoda len, že sa im podarilo skórovať hneď na konci druhej tretiny," povedal Čech po premiérovom zápase.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Je to borec. Petr Čech hviezdi aj na ľade. V domácom zápase vychytal vyše 60 striel