Anaheim bude mať nového generálneho manažéra, v NHL odohral takmer 1500 zápasov

Hokejisti tímu Anaheim Ducks.
Hokejisti tímu Anaheim Ducks. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|3. feb 2022 o 08:27

Vec zatiaľ nie je oficiálne potvrdená.

ANAHEIM. Klub Anaheim Ducks si spomedzi kandidátov na rolu generálneho manažéra podľa popredných zámorských insiderov vybral Pata Verbeeka. Informujú o tom Pierre LeBrun a Eric Stephens.

Verbeek momentálne pôsobí v Detroite Red Wings. Je asistentom generálneho manažéra Stevea Yzermana.

Po jeho boku pracuje už dlho. Verbeek pôsobil od roku 2006 v Detroite, keď tam bol Yzerman viceprezidentom pre hokejové operácie. V roku 2010 sa obaja sťahovali do Tampy Bay.

Od sezóny 2012/13 prijal Verbeek rolu asistenta manažéra. Yzerman si ho potom vzal so sebou späť do Detroitu. S funkcionárskymi pozíciami má Verbeek pätnásťročné skúsenosti.

Ešte dlhšie pôsobil v NHL ako hráč, a to až dvadsať rokov, počas ktorých nazbieral 1424 štartov a 1063 bodov za 521 gólov a 541 asistencií.

Nastupoval v dresoch New Jersey Devils, Hartfordu Whalers, New Yorku Rangers, Dallasu Stars a Detroitu Red Wings. Len desať hráčov v histórii pozbieralo viac trestných minút ako on (2905). V roku 1999 vyhral Stanley Cup s Dallasom.

Predošlým generálnym manažérom Ducks bol Bob Murray. Ten v novembri po necelých trinástich rokoch vo funkcii odstúpil pre problémy s alkoholom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Anaheim bude mať nového generálneho manažéra, v NHL odohral takmer 1500 zápasov