Košičania sa odlepili z dna. Verím, že sme sa konečne chytili, vraví Chovan

Michal Chovan strieľa gól Popradu.
Michal Chovan strieľa gól Popradu. (Autor: TASR)
SITA|15. okt 2022 o 11:32 (aktualizované 15. okt 2022 o 12:13)

Košičania zdolali trápiacich sa Popradčanov, Michalovčania ukončili dlhú sériu prehier.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový majster HC Slovan Bratislava zostal na čele slovenskej extraligy aj po 9. kole sezóny 2022/2023, v piatok zdolal trápiaci sa HK Dukla Trenčín 4:1 a upevnil si vedúce postavenie s 22 bodmi.

Trenčania sú opäť na chvoste tabuľky, dostali sa pred nich hráči HC Košice, ktorí zvíťazili nad HK Poprad 4:1. HK Dukla Ingema Michalovce ukončil sériu piatich prehier, k triumfu 1:0 nad MHk 32 Liptovský Mikuláš ho doviedol čistým kontom brankár Tomáš Vošvrda.

"Musíme pochváliť hráčov, ktorí bránili oslabenia, lebo odviedli fantastickú prácu. Súper bol dnes veľmi kvalitný a mal veľa šancí, ale naša túžba po víťazstve bola väčšia. Sme vďační za tri body," povedal Vošvrda pre RTVS.

Michalovce sa posunuli na 6. miesto so ziskom 12 bodov. Liptáci zostali na 9. pozícii s 10 bodmi na konte. "Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. Mali sme šance, ale Vošvrda to dnes zavrel. Oni dali jeden gól, my žiaden a to rozhodlo," uviedol sklamaný gólman LM Michal Valent.

Košičania sa opäť odlepili z dna tabuľky tretím triumfom v ostatných štyroch zápasoch. "Ja verím, že sme sa konečne chytili a ukázali sme, ako vieme hrať a aké máme mužstvo.

Dnes sme do bodky plnili veci, hrali sme tímovo, podržal nás brankár a využili sme presilovku. Verím, že na to nadviažeme a pôjdeme hore," skonštatoval kapitán "oceliarov" Michal Chovan.

Popradčania prehrali tretíkrát za sebou a klesli na 8. pozíciu s 11 bodmi. "Takéto mužstvo by nemalo prehrať dva zápasy po sebe, tobôž tri.

Liga je však vyrovnaná a každý môže zdolať každého. Musíme sa z toho vyhrabať a vrátiť sa naspäť na zem," lamentoval tréner "kamzíkov" Martin Hrnčár.

HKM Zvolen zdolal HK Nitra 4:3 a bodovo sa dotiahol na druhý HC Mikron Nové Zámky. "Myslím si, že najmä v tretej tretine sme dostávali súpera pod tlak. Mali sme viacero šancí a mohli sme odskočiť na dva góly.

Paradoxne, súper vyrovnal, ale v závere sme to strhli na našu stranu, takže sme spokojní," zhodnotil asistent trénera Andrej Kmeč. Jeho náprotivka Dušana Mila mrzí prehra bez bodu:

"Škoda toto štvrtého gólu, spravili sme chybu v útočnom pásme a z prečíslenia sme inkasovali. Myslím si, že bod sme si zaslúžili."

VIDEO: Najlepšie momenty zo zápasu Zvolen - Nitra

Diváci videli aj prvý gól iba sedemnásťročného Ondreja Molnára, ktorý vyrovnal na 3:3 a zaknihoval tak premiérový extraligový gól.

"Cítim sa veľmi dobre. Prakticky od pätnástich rokov som naň čakal, takže ma to potešilo. Pocity boli úžasné. Veľa času som v zápase neodoral, bol som stuhnutý, ale Miro Pupák puk vybojoval, Robo Varga mi to pekne posunul a ja som sa tak mohol presadiť," uviedol Molnár.

Za vedúcim Slovanom, ktorý spolu s Košicami odohrali osem zápasov, sú 19-bodové Nové Zámky a Zvolen. Štvrtý je so 14 bodmi HK Grotto Spišská Nová Ves, ktorý v piatkovom východniarskom súboji zvíťazil nad HC MV Transport Prešov 3:2 po samostatných nájazdoch.

Prešovčania sú piati s 13 bodmi, šieste Michalovce a siedmy HC '05 Banská Bystrica majú po 12 bodov. "Barani" v piatok zdolali "býkov" z NZ 3:1 a prerušili im sériu piatich triumfov. Za ôsmym Popradom a deviatym LM je na 10. mieste Nitra s 10 bodmi, predposledné Košice majú deväť bodov a Trenčín osem.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košičania sa odlepili z dna. Verím, že sme sa konečne chytili, vraví Chovan