Našli Flames nového kapitána? Posledný odišiel pred dvomi rokmi

Mikael Backlund.
Mikael Backlund. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|27. sep 2023 o 07:21

Budúcnosť môžu odhaliť rokovania o novom kontrakte.

CALGARY. Klub Calgary Flames mal kapitána naposledy ešte v sezóne 2020/21. Bol ním Mark Giordano, v súčasnosti obranca Toronta Maple Leafs.

Nového lídra zatiaľ nevymenovali. Špekuluje sa, že najvážnejším kandidátom je švédsky forvard Mikael Backlund.

S vodcovským postavením má skúsenosť. V posledných piatich rokoch plnil funkciu asistenta kapitána, v roku 2018 doviedol národný tím k zlatu z majstrovstiev sveta.

Podľa insidera Elliottea Friedmana je "céčko" predmetom diskusie aj v rokovaniach o jeho novom kontrakte. Ten súčasný, vďaka ktorému zarába 5,35 mil. dolárov, sa skončí po sezóne 2023/24.

"Neprekvapilo by ma, keby mu Flames povedali, že ak podpíše, céčko je jeho. Neviem, či to takto naozaj prebieha, ale neprekvapilo by ma to," povedal Friedman v podcaste 32 Thoughts.

O výsledku sa možno dozvieme čoskoro. Novinár Chris Johnston sa vyjadril, že rokovania medzi hráčom a manažmentom sú v plnom prúde.

"Backlund je ochotný zaviazať sa na dlhší čas, na viac ako na jednu sezónu," povedal o 34-ročnom veteránovi.

Ten si vlani utvoril nové bodové maximum, a tak je v ideálnej pozícii. V 82 dueloch pozbieral 56 (19+37) bodov a bol tretím najproduktívnejším hráčom mužstva.

V lete údajne nebol naklonený rokovaniam a chcel počkať na to, ako sa vyvinie najbližšia sezóna. Zmeniť názor ho primäl nový tréner, pod ktorým začal tím fungovať inak ako za starého vedenia.

Ideálnym adeptom na kapitána je aj z dôvodu, že nikdy nehral za iný klub. Flames ho draftovali v prvom kole draftu 2007 a počas 16 sezón za nich odohral 908 stretnutí so ziskom 492 (185+307) bodov.

V sezóne 2022/23 získal King Clancy Memorial Trophy. Jedno z najmladších ocenení NHL sa udeľuje hráčovi, ktorý najlepšie zosobňuje líderské kvality na ľade i mimo neho a za humanitárny prínos v komunite.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Našli Flames nového kapitána? Posledný odišiel pred dvomi rokmi