Valtonenovi víťazný návrat na lavičku Michaloviec uľahčili bezzubí Košičania

Alan Wilkins (Michalovce) sa teší po strelení gólu v dohrávke 33. kola Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce – HC Košice.
Fotogaléria (10)
Alan Wilkins (Michalovce) sa teší po strelení gólu v dohrávke 33. kola Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce – HC Košice. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|1. feb 2024 o 09:45

Až v piatom derby sezóny sa podarilo vyhrať domácemu mužstvu, čelo tabuľky hustne.

MICHALOVCE. Michalovskí hokejisti zvládli prvý zápas po turbulentných dňoch spojených s odvolaním trénera Petra Kúdelku na výbornú.

Defenzíva na čele s brankárom Stanislavom Škorvánkom úplne vygumovala košické útočné snahy, ofenzíva zas hneď v prvej presilovke prerušila Košičanom sériu ôsmich zápasov so stopercentným bránením v oslabeniach, keď si hneď v prvom zápase v michalovskom drese otvoril strelecký účet v slovenskej extralige americký útočník Josh Wilkins.

A keď v tretej tretine už po 13 sekundách svojim pätnástym gólom kanadský útočník Mathew Santos zvýšil na 3:0, bolo definitívne rozhodnuté o tom, že tréner Tomek Valtonen si po návrate na lavičku Michaloviec užije víťaznú premiéru.

VIDEO: Zostrih zápasu Michalovce - Košice

„O zápase dnes rozhodol náš výborný forčeking. Nasadenie bolo skvelé a chlapci ukázali charakter.

Naozaj som hrdý na každého hráča, lebo každý hral pre tím a to je dôvod, prečo sme dnes vyhrali,“ pochválil po zápase svojich zverencov Valtonen, ktorý sa počas celého zápasu zo striedačky pozeral na prázdny sektor domáceho fanklubu, v ktorom visel len transparent na podporu jeho odvolaného predchodcu Kúdelku.

„Klamal by som, keby som povedal, že som si nevšimol, že je tribúna fanklubu prázdna. Ale neovplyvnilo ma to, musel som sa sústrediť na to, aby som na ľad poslal správnych hráčov a na to, ako vyzerá naša hra.

Aj takéto veci sú súčasťou našej práce, ale ja dúfam, že sa vrátia. Lebo potrebujeme všetkých, aj ich, na to, aby sme dosiahli úspech,“ poznamenal Valtonen.

Fotogaléria zo zápasu HK Dukla Michalovce - HC Košice (Tipos extraliga)

Škorvánek oslávil narodeniny shut-outom

Michalovčania prehrali predchádzajúce dva domáce zápasy so zachraňujúcimi sa Novými Zámkami aj Humenným a aj to napokon rozhodlo o výmene trénerského štábu.

Proti Košiciam sa chytili od úvodu zápasu a aj to podľa skúseného útočníka Dávida Buca rozhodlo o víťazstve nad tabuľkovým susedom.

„Som rád, že sme doma konečne vyhrali. Predtým sme mali problém s prvou tretinou. Dnes sme dali prvý gól a to nás ukľudnilo. Bolo to z našej strany dnes dobré. Snažili sme sa celý zápas napádať a byť na puku, čo sa nám darilo,“ povedal Buc.

Viditeľná bola aj zmena herného systému najmä smerom dopredu. „Mali sme prvý tréning s novým trénerom len včera. Snažili sme sa nacvičiť nejaké nové veci.

Trochu zmenil systém, chce hrať viac útočný hokej a myslím si, že dnes sme to ukázali.

Hrali sme trochu inak ako predtým, Tomek chce hrať iným štýlom a je na nás hráčoch, aby sme to plnili,“ dodal Buc, ktorý už pod Valtonenom hral v Michalovciach aj počas jeho predchádzajúceho pôsobenia.

Bonusom bola nula vzadu, ktorú vychytal Stanislav Škorvánek v deň svojich 28. narodenín.

„Dobre vedieť, aspoň ho skasírujem dvojnásobne,“ pousmial sa Dávid Buc a Škorvánek ani veľmi neprotestoval. „Patrí to k tomu. zvykol som si, ťažko to zakryť.“

Brankár Stanislav Škorvánek v zápase proti HC Košice.
Brankár Stanislav Škorvánek v zápase proti HC Košice. (Autor: TASR)

Michalovčania síce vnímali neprítomnosť fanklubu, ale aj Buca milo prekvapilo, že napriek tomu nebola na štadióne až taká komorná atmosféra.

„My hráči ťažko niečo ovplyvníme, jednoducho prídeme na štadión a robíme svoju robotu. Myslím si, že aj dnes to bolo vidieť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Valtonenovi víťazný návrat na lavičku Michaloviec uľahčili bezzubí Košičania