Vyrástol v rodine futbalistov. Kto je Macklin Celebrini, draftová jednotka roku 2024?

Macklin Celebrini po drafte.

Vyrástol v rodine futbalistov. Kto je Macklin Celebrini, draftová jednotka roku 2024?

Macklin Celebrini po drafte. (Autor: TASR/AP)
Macklin Celebrini po drafte.
Macklin Celebrini po drafte. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|29. jún 2024 o 03:53

Celebrini má k San Jose hlboký vzťah.

LAS VEGAS. Otázka, kto bude jednotkou tohtoročného draftu do NHL, bola podobne ako vlani zodpovedaná mesiace pred výberom nováčikov. 

Podľa takmer všetkých skautov a odborníkov to bol bezkonkurenčný boj. A ich slová sa potvrdili, keď na pódium v Sphere v Las Vegas vystúpili zástupcovia San Jose Sharks. 

Generálny manažér Mike Grier už pred touto chvíľou v podstate prezradil, že nebude špekulovať. Prostredníctvom Joea Thorntona vyhlásil, že sa jeho draftovou jednotkou, prvou v dejinách klubu, stáva Macklin Celebrini.

K osemnásťročnému kanadskému centrovi budú od tohto momentu vzhliadať nádejajúci sa fanúšikovia San Jose Sharks. Klub v hlbokej prestavbe dostal možnosť odraziť sa k lepším zajtrajškom.

Iný ako ostatné deti 

Nechýbalo pritom veľa a Celebrini mohol byť futbalistom. 

Jeden z najväčších talentov súčasného hokeja sa narodil 13. júna 2006 vo Vancouveri. Jeho rodičia Rick a Robyn boli v minulosti obaja skvelými mladými futbalistami. 

Aj Macklin so súrodencami najskôr inklinovali k tomuto športu. Potom sa však preorientovali na hokej, ktorý hrávajú aj jeho bratia - starší Aiden a mladší RJ. Sestra Charlie hráva tenis.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vyrástol v rodine futbalistov. Kto je Macklin Celebrini, draftová jednotka roku 2024?