Rušné leto v NHL: Megatrejd, drahí mladíci a veľké zmluvy

Matthew Tkachuk.

Rušné leto v NHL: Megatrejd, drahí mladíci a veľké zmluvy

Matthew Tkachuk. (Autor: TASR/AP)
Matthew Tkachuk.
Matthew Tkachuk. (Autor: TASR/AP)
Samuel Grega|8. sep 2022 o 07:00

Pozrite sa na zhrnutie podpisov a výmen v NHL.

NEW YORK. Leto v NHL bolo rušné. Po pútavom drafte pre slovenských fanúšikov nasledovali výmeny a podpisy, ktoré mnohých prekvapili.

Pozrite sa s nami na zhrnutie toho, čo prinieslo leto v NHL v rámci podpisov kontraktov a výmen hráčov.

Druhý najproduktívnejší hráč sezóny prekvapil

Calgary Flames boli v lete v náročnej situácii. Johnny Gaudreau, druhý najproduktívnejší hráč minulej sezóny v NHL, už v Kanade pokračovať nechcel.

Jeho kroky zmiatli mnohých. Najprv sa špekulovalo o tom, že by mohol posilniť kluby, ktoré sú bližšie k jeho domovu.

Gaudreau pochádza z mesta Salem v americkom štáte New Jersey a vyrastal ako fanúšik Philadelphie Flyers, teda klubu, ktorý mu bol geograficky najbližšie. 

Najväčší favoriti na jeho zisk boli „letci“ z Philadelphie, „diabli“ z New Jersey a „ostrovania“ z New Yorku. Philadelphia si ale nakoniec nevytvorila pre hviezdneho útočníka priestor a získal ho Columbus, a to za plat, ktorý bol nižší, ako mu núkalo Calgary a aj New Jersey.

Podľa jeho vlastných slov v podcaste Spittin’ Chiclets to vyzeralo, že podpíše s Devils, presvedčený o tom bol aj Tom Fitzgerald, generálny manažér New Jersey.

Potom sa ozval Columbus a to zmenilo všetko. "Johnny Hockey" mal zoznam troch, štyroch tímov, kde by rád hral a Columbus bol na ňom vysoko. Nakoniec toto miesto zvíťazilo, hoc aj za menší plat.

Hneď po podpise sa začali špekulácie o tom, ako zapadne do zostavy Blue Jackets a akú údernú dvojicu môže vytvoriť so strelcom Patrikom Lainem. Columbus v posledných dvoch sezónach okupoval nepostupové pozície, Gaudreau má byť súčasťou posunu vpred.

Výmena desaťročia

Najväčšia výmena leta prišla 23. júla. NHL aspoň na chvíľu napodobnila NBA a Florida s Calgary si vymenili hviezdnych hráčov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rušné leto v NHL: Megatrejd, drahí mladíci a veľké zmluvy